Severdigheter

Schönbrunn-palasset/-slottet i Wien

En stor severdighet er det praktfulle slottet Schönbrunn, et av Europas mest imponerende barokkpalass. Her er en fortryllende park, Palme-huset med sine tre paviljoner er en fantastisk hage med tropiske planter, Labyrinten, Gloriette og Schönnbrunn Zoo. Noe for hele familien, og det er lurt å beregne god tid.

Stefansdomen i Wien

St. Stephan-katedralen eller Stefansdomen er symbolet på Wien, og et "must" for alle som besøker byen! Byggingen av domen startet i det 12. århundre. I dag er det en av de mest viktigste gotiske strukturene i Østerrike.

Utenfor Hofburg palasset i Wien

Hofburg Palasset er en bare "må-se"-plass når du besøker Wien. Opprinnelig var Hofburg-palasset et befestet slott fra 13. århundre. Her er keiser-familiens leiligheter med Sisi-museet, den keiserlige vinkjelleren dekker tre etasjer, det keiserlige skattkammeret  og sølv-kolleksjonen med over 7000 varer. 

Den vakre parken Belvedere, like utenfor byen, er verdt et besøk. Stedet minner om Slottet i Versailles, og parken er formet på fransk vis, med gruslagte stier og vannspeil, omgitt av hekker. Det er kanskje ikke så rart at det ble slik, da han som var ansvarlig for hagen tidligere hadde jobbet nettopp i Versailles.

En fornøyelsespark for mange, sted for nostalgiske drømmer for noen, en  oase av grøntområder for nesten alle - og det store pariserhjulet, en av Wiens mest kjente symboler. Prater-parken er åpen fra mars til oktober, men det verdensberømte, store pariserhjulet og noen få andre attraksjoner, er åpent hele året.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.