Fornøyelsesparken "Prater"

En fornøyelsespark for mange, sted for nostalgiske drømmer for noen, en  oase av grøntområder for nesten alle - og det store pariserhjulet, en av Wiens mest kjente symboler. Prater-parken er åpen fra mars til oktober, men det verdensberømte, store pariserhjulet og noen få andre attraksjoner, er åpent hele året.

Prater er en moderne eventyr-verden og har mer enn 250 attraksjoner, inkludert det store pariserhjulet, en 117-meter bred karusell og en innendørs berg- og dalbane.

Den mest kjente attraksjonen i Prater er nok det store pariserhjulet. Det har løftet folk til værs siden 1897, men "Ferris Wheel Square" ble re-designet i 2008.

Nå er dette berømte pariserhjulet inngangen til fornøyelsesparken. Hovedattraksjonen  i parken er Madame Tussauds vokskabinett, hvor besøkende kan støte på kjendiser fra hele verden på nært hold; fra Arnold Schwarzenegger til Falco, dronning Elisabeth og Gustav Klimt, til Robbie Williams og Nicole Kidman.

"Fly Board" tilbyr en spesiell flytur over Wien. Animasjons-flyet starter i kanalene og beveger seg gjennom trange smug i sentrum av byen. I en 5D kino tas seerne med på en rask reise i en rickshaw over den kinesiske mur.

Hvis ikke det går fort nok, er det nok av ting å velge i. Her er katapulter, "Turbo Boost", "Bungee Jump", "Ejection Seat", "Skyfall og Space-Sho". Den 117 meter høye karusellen, "Praterturm", svinger sine passasjerer gjennom luften ved 60 km i timen, og tilbyr en fantastisk utsikt over byen.

For de yngre blant oss, ble Eisberg åpnet - en interaktiv tur for å se isbjørn, pingviner og venner. Den ville Octopus katapulten tar folk 18 meter til himmels. Og Black Mamba "skrur" passasjerer gjennom luften ved 80 km i timen. Gåsehud er garantert på spøkelsen-reisen "Hotel Psycho". Den ultimate adrenalinkicket fåes garantert på innendørs berg- og dal-banen "Darkride Insider".

Og på varme dager, er det vann-fornøyelsen "Aqua Gaudi" som er stedet å gå for å kjøle seg ned.

Her er vindtunneller, go-carts, trampoliner, flyvende tepper, skrekkmuseum og Planetarium. Dette er garantert spennende og fantastisk for store og små!

Bare et steinkast fra Prater,  tilbyr "Vienna Flight" den eneste airbus-simulatoren i Østerrike. Her kan du ta en eksklusiv flytur etter eget ønske i en reprodusert cockpit på en A320, ledsaget av en ekte pilot. Her finnes også en simulator for en Boeing 737 NG. (NB! Krever registrering.)

Åpningstider i Prater-parken:

Fra 15. mars - 31. oktober
Daglig - hele døgnet

Faktra om Østerrike-Wien:

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 26. oktober

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Wien?

  • Andrea Bocelli - konsert
    24. mars 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.