Gdansk

Gdansk - sjarmerende, fargerik og gjestfriByen ligger vakkert til ved Gdansk-bukten i Østersjøen, med en hovedkanal som leder helt inn til hjertet av gamlebyen og skaper et veldig hyggelig miljø.

Gdansk lokker med en sjarmerende og vakkert gjenoppbygd gamleby, mengder av gode restauranter, koselige butikker, - og ikke minst, hyggelig prisnivå! Tenker du å bevilge deg flere dagers opphold i Gdansk i sommerhalvåret, vil vi foreslå at du kombinerer Gdansk med bade- og rekreasjonsbyen Sopot... En halv times togtur, og du kan nyte et fantastisk spa-opphold eller bare slappe helt av...

Les mer om byen

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg - med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

Gdansk lokker med en sjarmerende og vakkert gjenoppbygd gamleby, mengder av gode restauranter, koselige butikker, - og ikke minst, hyggelig prisnivå!

UTSOLGT!

Har du ennå ikke fått nyte en Bocelli-konsert? Da har du sjansen igjen nå til å oppleve denne karismatiske sangeren med den enorme stemmeprakten!  Supre reisetider! Begrenset antall plasser!

Sikre deg konsertpakken med Mark Knopfler og band, og opplev hans  nye soloalbum "Down The Road Wherever"! Konserten er 11. juli, så hvorfor ikke ta noen feriedager i Gdansk og nyt sommeren! 4* Hotell, transport flyplassen - hotellet t/r + konsertbilletten inkludert. Supre flytider.

Her kan du bli med på en reise til de populære polske byene; Gdansk og Wroclaw, samtidig som bussreisen kombineres med en tur innom den spennende middelalderbyen Torun. Turen går også innom Malbork, hvor borganlegget til den tyske ridderordenen ligger.

Malbork slott - By DerHexer; derivate work: Carschten (Eget verk) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)

Bli med på en rundtur i Polen, hvor dere besøker landets vakreste byer; Warszawa, Krakow, Wroclaw og Gdansk, som er på "må se" listen til alle Polen-kjennere. Denne turen med buss går også innom Malbork i nord, hvor borganlegget til den tyske ridderordenen ligger, og også innom den spennende middelalderbyen Torun. Her får dere se flere at de skjulte skattene landet har å by på. 

Hoteller Se alle hoteller

Perfekt beliggenhet ved bredden av elven Motlawa, rett overfor byens nye stolthet; Filharmonien, og Sjøfartsmuseet, - og ved begynnelsen på gamlebyen.

Perfekt beliggenhet mot hovedtorget Dlugi Targ i gamlebyen. 

Flott beliggenhet ved marinaen, parallelt med elven Motlawa, nær Sjøfartsmuseet,  og med vakker utsikt mot gamlebyen som strekker seg langs den motsatte elvebredden.

Fin beliggenhet i gamlebyen og vender også ut mot den populære og vakre promenaden langs Motlawa-elven. Rett overfor Sjøfartsmuseet og nær Kranen.

Severdigheter: Se alle severdigheter

Maria-kirken i Gdansk er antagelig den største mursteinskirken i verden. Her er det plass til 25.000 mennesker! Kirken har en astronomisk klokke datert tilbake til 1464, og det er syv porter/innganger til kirken, 

De gamle byportene Brama Wyzynna (Høylandsporten), Zlota Brama (Den  gyldne porten) og Zielona (Den grønne porten) ligger i hver sin ende av byen. Dette er Kongeveien gjennom Gdansk, med ankomst gjennom Høylandsporten.

Kranen i Gdansk - "Zuraw Gdanski" - er et kjent landemerke i byen, som fra tidlig i middelalderen var et travelt sted, hvor skip som la til kai ble lastet og losset. I dag er det stille på kranen, men stedet er en flott attraksjon, og byens sjøfartsmuseum ligger i tilknytning til Kranen.

Fakta om Polen-Gdansk

Valuta: Zloty (PLN)

Nasjonaldag: 3. mai

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Gdansk?

 • Sting & Shaggy: The 44/876 Tour - konsert
  19. november 2018
 • Julemarked i Gdansk
  2. - 23. desember 2018
 • Andrea Bocelli - konsert
  26. januar 2019
 • An Evening With Mark Knopfler and Band - konsert
  11. juli 2019
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.