Paradegaten Dluga, "Dlugi Targ" og Neptun-fontenen

Drar du til Gdansk, vil du garantert havne i "hovedbyen"  og paradegaten Dluga, som strekker seg mot øst og Dlugi Targ, hvor Neptun-fontenen pryder gaten like i nærheten av byens Rådhus. 

Gaten og torvet er omgitt av farverike og utsmykkede hus, som ser fantastiske ut når solen skinner på de dekorerte veggene. Dluga og Dlugi Targ var et strøk for de rike, så det var elite-beboerne som bodde her. I tillegg ble strøket brukt for forsamlinger. På plassen foran "Arcus Courts" - rettsbygningen, fant det henrettelser sted i gamle dager.

Det sentrale midtpunkt i denne markedsgaten er Neptun-fontenen, en bronsestatue av havguden Neptun, reist i 1549, og omdannet til en fontene i 1633.

Under andre verdenskrig ble dette symbolet demontert og skjult, sammen med mange andre av byens skatter. Statuen kom tilbake på sin rettmessige plass i 1954, og fontenen ble restaurert i 2011/12.

Dette er det eldste ikke-kristne monumentet i hele Polen, og fontenen går igjen på de fleste postkort og reklameplakater fra Gdansk. Antagelig er Neptun-fontenen det mest fotograferte objektet i hele regionen.

Fakta om Polen-Gdansk

Valuta: Zloty (PLN)

Nasjonaldag: 3. mai

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Gdansk?

  • The Kelly Family - konsert - pop
    6. april 2018
  • Andrea Bocelli - konsert
    26. januar 2019
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.