Ravmuseet og fangetårnet

I det som engang var byens fengsels-tårn og torturkammer, ligger nå ett av de mest populære muséene i Gdansk, nemlig Ravmuseet. Havets "gull", som stenen også kalles.

I det historiske "Fore Gate"-komplekset i Dluga-gaten - paradegaten - ble det i 2006 åpnet et nytt museum, kalt Rav-museet. I den historiske bygningen, som engang var byens fengsel og torturkammer, ligger nå dette museumet, som har rukket å bli veldig populært.

Rav-muséet (Museum Bursztynu)

Rav er spesielt knyttet til områdene Baltikum og Østersjøen, og forekomstene her er veldig tallrike og har en tradisjon som er mange hundre år gammel, og går helt tilbake til tiden med "rav"-rutene.

Dette muséet i Gdansk er det første museumet i Polen som helt er viet rav. Museet har en imponerende samling av rav i alle størrelser og kvaliteter. Det er også mange eksempler på rav med insekter eller plantedeler.Utstillingen viser rav i sin naturlige tilstand, metoder for utvinning, litt om de historiske handels-rutene, hvordan det brukes i medisin, og at rav også er en magisk stein og et kunstnerisk materiale. Museets samling vises tradisjonelt, men det brukes også multimedia-presentasjoner for pedagogiske formål og selvfølgelig for å øke attraktiviteten til utstillingen.

I utstillingen er også lån fra en privat samler i München, og også rav-kunst, laget i Gdansk i det 17. og 18. århundre. Arbeidet fra kunstnere i fra ulike felt vises også, og starter med brukskunst, til moderne anlegg der rav blir brukt som grunnmateriale.

Museumet går over flere etasjer og har mange bratte trapper, så det egner seg ikke så veldig for små barn. 

Fengselet og torturkammeret

Hvis man ønsker det, kan man helt øverst i bygningen besøke fengselet, slik det engang var, med fengselsceller, forhørs-lokaler og tortur-utstyr. Det er også en tema-utstilling om fangenes vilkår.

Øverst oppe, på utkikks-platået i tårnet, får man en fantastisk utsikt over Gdansk og gamlebyen.

Fakta om Polen-Gdansk

Valuta: Zloty (PLN)

Nasjonaldag: 3. mai

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Gdansk?

  • The Kelly Family - konsert - pop
    6. april 2018
  • Andrea Bocelli - konsert
    26. januar 2019
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.