Krakow

Krakow er en av Europas vakreste byer og byr på mange spennende opplevelser. Byens atmosfære, majestetiske arkitektur, unike attraksjoner, shoppingmuligheter, restauranter og pulserende utesteder, garanterer en flott opplevelse for deg og reisefølget. Byen sammenlignes med Praha, og flere eventyrlystne nordmenn har nå fått øynene opp for Krakow. 

Les mer om byen

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg - med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

Krakow er en av Europas vakreste byer og byr på mange spennende opplevelser. Byens atmosfære, majestetiske arkitektur, unike attraksjoner, shoppingmuligheter, restauranter og pulserende utesteder, garanterer en flott opplevelse for deg og reisefølget.

UTSOLGT!

Ta turen til hyggelige Krakow  helgen 06. - 08. desember 2019. Julemarkedet på markedsplassen foran Maria-kirken er pyntet  til advent og jul. Julebord med jobben eller en hyggelig tur med venner? Det er ditt valg!

NYE DATOER FOR 2020!

Bli med på en rundtur i Polen, hvor dere besøker landets vakreste byer; Warszawa, Krakow, Wroclaw og Gdansk, som er på "må se" listen til alle Polen-kjennere. Denne turen med buss går også innom Malbork i nord, hvor borganlegget til den tyske ridderordenen ligger, og også innom den spennende middelalderbyen Torun. Her får dere se flere at de skjulte skattene landet har å by på. 

Hoteller Se alle hoteller

Fin beliggenhet i Kazimierz-området i Krakow.  Fra terrassen i hotellets 5. etasje er det en fantastisk panoramautsikt over Krakow, - utsikt mot Wawel-borgen, gamlebyen og elven. Ca. 15 minutters spasertur frem til torvet i gamlebyen.

Perfekt beliggenhet direkte ved hovedtorget i gamlebyen, med utsikt mot St.Mary-kirken og markedshallene (Sukiennice).

Byens eldste hotell, med fin beliggenhet i gamlebyen, mellom markedsplassen og Florianska byporten.

Meget bra beliggenhet, rett øst for gamlebyen, 5 minutters spasertur til torget.

Severdigheter - utflukter Se alle severdigheter

På den store markedsplassen i Krakow ligger den vakre Maria-kirken (St.Mary-kirken.). Det er en av de store attraksjonene i Krakow, og er en populær severdighet. Et tur opp i tårnet, for å se på den kjempestore klokka og å nyte utsikten over byen, er vel verdt et besøk.

På den store  Markedsplassen (Rynek Glowny), finnes det mest kjente symbolet på Krakow; Kleshallen med den vanskelige navnet Sukiennice. Her stikker alle turister innom, for å få med seg en suvenir og litt middelalder-atmosfære. Krakows Nasjonalmuseum holder til i andre etasje.

På Wawel-høyden sørvest i gamlebyen ligger det storslåtte kongelige slott, en gang sete for de polske konger.  Ved siden av slottet ligger katedralen fra det 14. århundre, hvor de kongelige ble begravet. Drar du til Krakow, må du få med deg en tur hit.

Fakta om Polen-Krakow

Valuta: Zloty (PLN)

Nasjonaldag: 3. mai

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Krakow?

 

 • "Glass - Krakow Industry and Art 1931-1998" - utstilling
  12. juni 2014 - 31. des. 2020
 • "Lady with an Ermine" - Wawel Castle - utstilling
  Leonardo da Vinci
  1. juni 2012 - 31. des. 2020
 • Zaduszki Jazzowe - jazzkonserter
  Cracow Jazz - All Soul's Day. Jam sessions and Jazz-stjerner spiller på forskjellige scener rundt om i byen.
  01. november 2019
 • Sting - My Songs - konsert
  02. november 2019
 • Placido Domino - julekonsert
  Den verdensberømte tenoren holder julekonsert i Krakow.
  22. desember 2019
 • Julemarked i Krakow 
  29. november 2019 - 07. januar 2020
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.