Kleshallen - Sukiennice

På den store  Markedsplassen (Rynek Glowny), finnes det mest kjente symbolet på Krakow; Kleshallen med den vanskelige navnet Sukiennice. Her stikker alle turister innom, for å få med seg en suvenir og litt middelalder-atmosfære. Krakows Nasjonalmuseum holder til i andre etasje.

Kleshallen Sukiennice er sannsynligvis verdens eldste kjøpesenter. Hallen har vært i bruk i 700 år, og framstår i dag som et av byens mest kjente ikon.

Bygningen ble bygget på 1300-tallet, og fremstår i dag som en av byens vakreste renessansebygninger. Den er 108 meter lang og åtte meter bred. Bygningen har klassisk arkitektur, flotte utsmykninger og partier med buet tak. Spesielt mektig ser bygningen ut om kveldene, når veggene belyses av lyskastere og fontenen på den nord-østre siden er i full gang.

Eksotisk import og handelssenter

Opprinnelig ble Sukiennice bygget  for å beskytte handelsmenn mot vær og vind. Her ble det importert krydder, silke, skinn og voks fra Østen, mens tekstiler, bly og salt (fra saltgruven Wieliczka), ble eksportert. 

På 1400-tallet var dette stedet folk kom for å bytte til seg varer fra Østen. Kleshallen brukes ikke som kjøpesenter i dag, men det finnes fortsatt flere suvenir-butikker i første etasje. Her drar alle turister innom, for å puste inn litt av middelalderatmosfæren som du lett vil merke.

I etasjen over Kleshallen finnes en del av det Polske Nasjonalmuseet.

Fakta om Polen-Krakow

Valuta: Zloty (PLN)

Nasjonaldag: 3. mai

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Krakow?

 • "Glass - Krakow Industry and Art 1931-1998" - utstilling
  12. juni 2014 - 31. des. 2020
 • "Lady with an Ermine" - Wawel Castle - utstilling
  Leonardo da Vinci
  1. juni 2012 - 31. des. 2020
 • Konsert - The Kelly Family - pop&rock
  "We Got Love"
  08. april 2018
 • Konsert - Metallica - pop&rock
  "World Wired Tour"
  28. april 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.