Chopin-museet i Warszawa og Frederic Chopin's fødested i landsbyen Zelazowa Wola

By Piotr Rudzki (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 4.0-3.0-2.5-2.0-1.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0-3.0-2.5-2.0-1.0)], via Wikimedia Commons

Etter et besøk på Chopin-museet i Warszawa har du kanskje lyst til å se Frederic Chopins fødested. Chopin-huset ligger i landsbyen Zelazowa Wola ligger ca. 1 1/2 times kjøretur fra Warszawa. 

Frederyk Franciszek Chopin, ble født 22. februar eller 1. mars 1810 Zelazowa Wola, i Hertugdømmet Warszawa. Døde 17. oktober 1849 i Paris. Han var en polsk pianist, musikkpedagog og komponisk fra musikkens tidlige romantikk. Han er en av de mest innflytelsesrike og populære klarverkomponistene fra 1800-tallet, og regnes som den mest betydningsfulle figuren i Polens musikk-historie.

Han reiste til Wien da han var 20 år gammel. Få uker senere brøt "novemberoppstanden" ut, og den påfølgende russiske undertrykkelsen av Polen førte til at Chopin slo seg ned i Paris, hvor han bodde mesteparten av sitt liv. Der levde han godt som pianolærer, komponist, og ved å gi flere eksklusive konserter. Chopin komponerte nesten utelukkende for piano-solo. 

Den lille landsbyen Zelazowa Wola ligger ca. 1 1/2 times kjøretur fra Warszawa, og her kan du besøke fødestedet til denne kjente komponisten. Chopin-huset  er en viktig del av opplevelsen når man besøker Chopin-museet i Warszawa. Man kan se rommene slik det opprinnelig var, med gamle møbler og gjenstander som tilhørte komponisten og hans nærmeste familie. Det er første gang i historien at en utstilling om Chopin er så  variert og innholdsrik.

For at flest mulig skal få besøkt landsbyen Zelazowa Wola og de ulike museene som er viet den kjente komponisten, tilbyr Warszawa by et "Chopin-pass". En billett som inkluderer adgang til Chopin-museet i Warszawa, adgang til fødestedet i Zelazowa Wola, tur i minibuss fra Warszawa til Zelazowa Wola med retur til museet i Warszawa.

Transporten skjer i en minibuss for åtte personer. Under transporten får man adgang til et lite bibliotek av kultur- og vitenskapspalasset.

I ukedager er det en avgang daglig til Zelazowa Wola (kl. 11:00), mens det i helger og på dager når det er konsert i Zelazowa Wola, er det to avganger daglig; kl. 10:30 og 13:00.

Chopin-passet koster 99 zloty (ca. 25 euro) og kan kjøres på billettkontoret til kultur- og vitenskapspalasset og på Chopin-museet i Warszawa.

 

Fakta om Polen-Warszawa

Valuta: Zloty (PLN)

Nasjonaldag: 3. mai

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Warszawa?

  • Bryan Adams - konsert
    5. mai 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.