Wroclaw gamle universitet

Byens gamle universitet er virkelig en praktbygning som ligger nede ved bredden av elven Odra. Universitetet er en av 35 høyskoler i Wroclaw, består av ti faktulteter  og har omkring 40.000 studenter.

 

Bygningen skriver seg fra 1700-tallet, og deler av den ble sterkt ødelagt på slutten av 2. verdenskrig, i likhet med så mange andre bygninger i byen, som nå er gjenoppbygget i opprinnelig praktfull stil.

Den imponerende hovedtrappen i universitetsbygningen er et virkelig mesterverk dekket av praktfulle freskoarbeider. I første etasje ligger den praktfulle salen Oratorium Marianum, opprinnelig et kapell, nå en musikksal som kan vise tilbake til verdenskomponister som bl.a. Listz og Paganini og Polens egen Wieniawski.

I 2. etasje ligger den unike Leopoldina-hallen (Aula Leopoldina), en unik, vakker og imponerende frodig barokk utsmykket sal med fantastiske fresco-arbeider av J. Ch. Handke, fantasifulle stuccoarbeider av italieneren I. A Provisore og mange imponerende marmorstatuer av F. J. Mangoldt.

Man kan også fortsette trappene opp i matematikertårnet og få gleden av en fantastisk utsikt over byen. I den andre delen av det gamle universitetet ligger den utrolig vakre universitetkirken.

Fakta om Polen-Wroclaw

Valuta: Zloty (PLN)

Nasjonaldag: 3. mai

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Wroclaw?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.