Det Nasjonale Kunstmuseum

Photo: Nicubunu.

"Muzeul National de Arta al Romaniei" holder til i det tidligere kongeslottet på Revolusjonsplassen, helt i sentrum av byen, som sto ferdig i 1937. Museet er delt i to seksjoner; europeisk og rumensk kunst.

Det nasjonale Kunstmuseum inkluderer en av de største samlinger av malerier i Romania. Museet rommer store samlinger av rumenske kunstskatter fra middelalderen og frem til vår tid. I tillegg har museet en internasjonal samling kunstgaver, i sin tid gitt til den rumenske kongefamilien. Museet ble grunnlagt i 1948, med en imponerende samling av kong Charles I.

Den moderne rumenske avdelingen viser bl.a. skulpturer av den verdensberømte rumenske skulptøren Constantin Brancusi, og malerier av bl.a. Nicolae Grigorescu, Gheorge Petrascu og Gheorge Tattarescu. Den internasjonale samlingen viser arbeider blant annet av El Greco, Jan van Eyck, Jan Brueghel, Rubens og Rembrandt, samt en flott samling av Claude Monets arbeider i tillegg til andre impresjonister.

Museet viser også utstillinger fra andre museer; den Bruktenthal Museum i Sibiu, Anastase Simu, Dr. Johan og Nicholas Kalinderu, samt fra private samlinger. 

Bygningen ble sterkt skadet under prosessen som førte til Ceaucescus fall og henrettelse i 1989, men ble delvis åpnet igjen i 2000. I 2002 åpnet resten av museet, som nå også har en interessant og flott samling skatter, ikoner og arbeider reddet fra de mange klostrene som ble ødelagt under Ceaucescus styre fra 1965 til 1989.

Fakta om Romania-Bucharest:

Valuta: Rumenske Lei (RON)

Nasjonaldag: 1. desember 

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Bucharest?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.