George Enescu Museum

Nasjonal-museumet "George Enescu" ble åpnet i Cantacuzino Palace, en av de vakreste bygningene i Bucharest, og som er et historisk monument og en av bygningene som er inkludert i verdens kulturarv i Europa.
Tidligere statsminister i Romania, Grigore Cantacuzino, fikk bygget bygningen, som er i en fransk barokk-stil,  i tiden 1898 og 1900. Arkitekten var Ion Berindei. Den overdådige inngangen, i jugendstil, kunngjør luksus og raffinement av Époque-stilen, ble gjenforent i en av de mest imponerende palasser i Bucuresti.

Nå holder George Enescu-museet til her. 

George Enescu var en rumensk komponist, som levde fra 1881-1955. Han var ansett som den viktigste rumenske musiker gjennom tidene. Han begynte å spille fiolin allerede så tidlig som fire år gammel, og fikk musikalsk veiledning av foreldrene sine og fra en berømt sanger; Niculae Chioru. Da han var mellom fem og seks år, hadde han allerede begynt å komponere. Han startet profesjonell studie av musikk under veiledning av professor Eduard Caudella.

George Enescu var komponist, fiolinist, lærer, pianist og dirigent og hadde en strålende kunstnerisk personlighet. Han var mest kjent for rumenske rapsodier. Han var gift med Maria Cantacuzino, som eide bygningen, og bodde her også i en periode.

Han fikk også landets filharmoni-orkester oppkalt etter seg. Hvert andre år, feirer George Enescu Philharmonien en Internasjonale festival i Atheneum.

Fakta om Romania-Bucharest:

Valuta: Rumenske Lei (RON)

Nasjonaldag: 1. desember 

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Bucharest?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.