Fiskerlandsbyen

I 2006 startet byggingen av et moderne, etnografisk håndverk- og handelssentrum, og denne rekonstrueringen ble bygget på tuftene av en gammelt, tysk "fiskevær". Derav også navnet. 

Fra utsiden ligner komplekset et koselig nabolag fra det 18.-19. århundre, bygget et sted i Nord- og Mellom-Europa.

Fisker-landsbyen består av koselige, små hus med bindingsverk, som ligger ved bredden av elven Pregel, midt mellom broene "Honey Bridge" og "High  Bridge". Her har de har klart å gjenskape en bit av byens førkrigs-fiske-kvartal, med en rekke kafeer, restauranter og hoteller. Midt i gaten ligger også det koselige, 31 meter høye fyret.

Bygningene i dette komplekset er i sin arkitektoniske stil, ganske så forskjellige fra de fleste andre bygninger i Kaliningrad. Mest på grunn av bindingsverket, som er hentet fra den gang byen tilhørte Tyskland.

Her kan du ta deg en hyggelig spasertur, sitte og slappe av på en av de koselige kafe- eller restaurantene, med flott utsikt ut over elven og øya Kant. Her er også et lite museum, hvor du kan se en liten, men fasinerende samling av gjenstander, som ble avdekket på området før byggingen startet, blant annet sverd, kjøkkenutstyr og sko. Første fase av byggingen av "fiskelandsbyen" tok til i 2006, men ble gjennomført flere år senere.

Du kan klatre til toppen av "Lighthouse" utsiktspost, spise middag på "River Station", bo på et hotell som heter "Skipper", holde foredrag i senteret på "Fisketorget" eller ta en tur over vindelbroen "Jubilee".

De koselige gatene i landsbyen er dekorert med originale benker og gatelykter, samt interessante skulpturer. I den varme årstiden er det også mulig å ta en båttur på elva, med start herifra.

Broen fra fiskerlandsbyen fører over til øya Kant og katedralen, som er en av de viktigste attraksjonenene i byen. Dette er et godt utgangspunkt så du kan fortsette å bli kjent med den sentrale delen av Kaliningrad.

Fyrtårnet har åpent fra kl. 10:00 - 22:00, og kan besøkes mot en liten avgift.

Fakta om Russland-Kaliningrad

Valuta: Russiske rubler (RUB)

Nasjonaldag: 12. juni

Tidsforskjell fra Norge: + 1 time

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.