Mariinsky-teateret

Det verdensberømte Mariinsky-teateret har til alle tider huset St.Petersburgs - og kanskje også Russlands - fineste opera- og ballett-selskap gjennom tidene.

Mariinsky-teateret har vært sentrum for russisk ballett og opera siden 1860, og er blitt et Mekka for både russisk og internationale kunstnere. Teateret var opprinnelig en to-etasjers sirkusbygning. Etter en brann i 1859 ble den rekonstruert av Alber Kavos og åpnet som Mariinsky-teateret i 1860.

Det nye Mariinsky-teateret åpnet 2. oktober 1862 med en forestilling "Glinka er et liv for tsaren". Under Eduard Napravnik, som jobbet på teateret i et halvt århundre (ble sjefdirigent i 1869), hadde Mariinsky-teateret og det russiske Opera Company premiere med stort russisk repertoar av operaer av Rimsky-Korsakov, Mussorgsky og Tchaikovsky.

I 1914 ble Mariinsky's berømte sceneteppe installert,  designet av Alexander Golovin.

Teateret fikk navn etter tsar Aleksander II's kone. Opp gjennom historien har teateret hatt flere navn; Statsakademiets Opera- og ballett-teater fra 1919, og Kirov-teateret fra 1935 etter Sergej Kirov, som var leder for Leningrads kommunistiske parti, inntil teateret fikk sitt opprinnelige navn igjen i 1993.

Den praktfulle teatersalen som er holdt i blått, turkis og gull, har plass til 1800 tilskuere. Teaterets ballett-ensemble er blant de ypperste i verden. Mariinsky-teateret har vært hjemmescene for berømtheter som Anna Pavlova, Mikhail Baryshnikov, Galina Ulanova og Vakhtang Chabukiani og den verdensberømte sangeren Fyodor Chaliapin.

Dette verdensberømte teateret ligger på teaterplassen i sentrum av St.Petersburg.

Nærmeste metro er Admiralteyskaya, Sadovaya/Sennaya Ploshchad/Spasskayat.

Fakta om Russland-St.Petersburg

Valuta: Russiske rubler (RUB)

Nasjonaldag: 12. juni

Tidsforskjell fra Norge: + 2 timer

Hva skjer i St.Petersburg?

 • "St. Petersburg Moderne" - utstilling
  Se inn i kanskje den mest interessante epoken i St.Petersburgs kultur - århundreskiftet. Den moderne kunstbevegelsen kom hit fra Europa, oppsto i alle aspekter av livet; interiør, møbeldesign, belysning, klær, smykker og husholdningartikler. Utstillingen på Peter&Paul-festningen er dedikert til denne kunstformen.
  28. november 2016 - 31. desember 2019
 • Folk Art of Nizhny Nogorod - utstilling
  Det russiske museet har store og forskjellige samlinger av folkekunst fra det 18. til det 21. århundre. 500 gjenstander.
  Sted: Benois Wing, Russian Museum
  21. desember 2017 - 26. mars 2018
 • Fridag før og etter Arbeidernes dag - nasjonale høytidsdager
  30. april - 2. mai 2018
 • Seiersdagen - nasjonal høytidsdag
  9. mai 2018
 • NB! Økonomisk Forum
  19. - 25. mai 2018
 • Nasjonaldagen m/fri dagen før - nasjonale høytidsdager
  11. - 12. juni 2018
 • Fotball VM
  14. juni - 15. juli 2018
 • "Samholdsdag" søndag, med fridag dagen etter - nasjonal høytidsdag
  4. - 5. november 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.