Menshikov-palasset

Menshikov-palasset ligger ved bredden av Neva på Vasilij-øya og er det eldste palasset i St.Petersburg, bygget i perioden 1710 til 1714.

Slottet er tegnet av arkitektene Giovanni Fontana og Gotfried Schädel, og er den første stenbygningen som ble oppført i byen.

Peter I. ga Vasilij-øya i gave til sin favoritt-medarbeider og nære venn fyrst Alexander Menshikov i 1707. Han var St.Petersburgs generalguvenør.

Palasset ble ofte benyttet av Peter I. til sine mange store fester og mottakelser for utenlandske statsoverhoder, og gikk under navnet "ambassadørpalasset". Gjestene ankom gjerne i spesielle båter over Neva, og festene var berømte for sin overdådighet og varte gjerne til lyse morgen. Enhver skål i festsalen ble etterfulgt av gevær-salutt.

Interiørene er berømte for sin enkle eleganse. Vestibylen er dekorert med toskanske søyler og romerske og greske statuer. Herfra fører en eike-trapp opp til mange interessante rom "tapetsert" i Delft-porselen-fliser, samt Menshikovs valnøtt-studerkammer, og den store festsalen.

Slottet er i dag et museum og en gren av Eremitasjen. Det inneholder en samling russisk kunst fra sen 17. til tidlig 18. århundre.

Fakta om Russland-St.Petersburg

Valuta: Russiske rubler (RUB)

Nasjonaldag: 12. juni

Tidsforskjell fra Norge: + 2 timer

Hva skjer i St.Petersburg?

 • "St. Petersburg Moderne" - utstilling
  Se inn i kanskje den mest interessante epoken i St.Petersburgs kultur - århundreskiftet. Den moderne kunstbevegelsen kom hit fra Europa, oppsto i alle aspekter av livet; interiør, møbeldesign, belysning, klær, smykker og husholdningartikler. Utstillingen på Peter&Paul-festningen er dedikert til denne kunstformen.
  28. november 2016 - 31. desember 2019
 • Folk Art of Nizhny Nogorod - utstilling
  Det russiske museet har store og forskjellige samlinger av folkekunst fra det 18. til det 21. århundre. 500 gjenstander.
  Sted: Benois Wing, Russian Museum
  21. desember 2017 - 26. mars 2018
 • Fridag før og etter Arbeidernes dag - nasjonale høytidsdager
  30. april - 2. mai 2018
 • Seiersdagen - nasjonal høytidsdag
  9. mai 2018
 • NB! Økonomisk Forum
  19. - 25. mai 2018
 • Nasjonaldagen m/fri dagen før - nasjonale høytidsdager
  11. - 12. juni 2018
 • Fotball VM
  14. juni - 15. juli 2018
 • "Samholdsdag" søndag, med fridag dagen etter - nasjonal høytidsdag
  4. - 5. november 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.