Mikhailovsky-teateret

Mikhailovsky-teateret er russisk scene-kunsts andre hovedscene i kulturbyen St.Petersburg, med sitt brede repertoar av klassisk ballett og opera.

Teateret ligger ved kunst-plassen (Ploshchad Isskustv), nær Russisk Museum og Grand Hotel Europa, og ble bygget av arkitekt Aleksander Brullov fra 1831-1833. Det opprinnelige navnet var det Keiserlige Mikhailovsky-teateret. 

Teateret ble i begynnelsen av benyttet for mindre forestillinger for aristokratiet. Etter revolusjonen i 1917 ble det omdøpt til Maly-teateret (det lille teater), og ble et senter for sovjetisk opera- og ballett, også av noe mer eksperimentell karakter. Teateret ble omdøpt til Mussorgsky-teateret i 1989, men heter nå igjen Mikhailovsky-teateret.

Brullov laget bygningen ren og enkel ny-klassisistisk utvendig, men innvendig er teateret rikt dekorert, full av innsats og fantasi. Interiøret har pynt fra det 19. århundres luksus; sølv, fløyel, speil og lysekroner i krystall, samt et unikt tak og veggmaleri av den italienske kunstneren Giovanni Busato. 

Teateret, som Mikhailovsky-palasset, ble oppkalt etter Grand Prince Mikhail, bror av Nicholas I. Da teateret åpnet, ble det brukt til å iscenesette forestillinger av St. Petersburgs franske teater, samt skuespill og operaer på tysk, italiensk og russisk, og konsertforestillinger fra utenlandske kunstnere, blant dem Johann Strauss. Det var først med ankomsten av den bolsjevitiske regjeringen at teateret begynte å utvikle sin eget reportoar. 

I dag, med sine overdådige interiør og historiske navn fullt restaurert, følger Mikhailovsky en mindre avant-garde retning, med hovedvekten av repertoaret bestående av klassisk ballett og opera fra det 19. århundre. Teateret har begynt å konkurrere med det mektige Mariinsky-teateret, med sitt brede repertoar.

 

Adresse: 1, Ploshchad Isskustv.

Nærmeste metro-stasjon er Nevsky Prospekt/Gostiny Dvor.

Fakta om Russland-St.Petersburg

Valuta: Russiske rubler (RUB)

Nasjonaldag: 12. juni

Tidsforskjell fra Norge: + 2 timer

Hva skjer i St.Petersburg?

 • "St. Petersburg Moderne" - utstilling
  Se inn i kanskje den mest interessante epoken i St.Petersburgs kultur - århundreskiftet. Den moderne kunstbevegelsen kom hit fra Europa, oppsto i alle aspekter av livet; interiør, møbeldesign, belysning, klær, smykker og husholdningartikler. Utstillingen på Peter&Paul-festningen er dedikert til denne kunstformen.
  28. november 2016 - 31. desember 2019
 • Folk Art of Nizhny Nogorod - utstilling
  Det russiske museet har store og forskjellige samlinger av folkekunst fra det 18. til det 21. århundre. 500 gjenstander.
  Sted: Benois Wing, Russian Museum
  21. desember 2017 - 26. mars 2018
 • Fridag før og etter Arbeidernes dag - nasjonale høytidsdager
  30. april - 2. mai 2018
 • Seiersdagen - nasjonal høytidsdag
  9. mai 2018
 • NB! Økonomisk Forum
  19. - 25. mai 2018
 • Nasjonaldagen m/fri dagen før - nasjonale høytidsdager
  11. - 12. juni 2018
 • Fotball VM
  14. juni - 15. juli 2018
 • "Samholdsdag" søndag, med fridag dagen etter - nasjonal høytidsdag
  4. - 5. november 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.