Peter den stores Sommerpalass

Slottet ligger inne i parken Sommerhaven, midt i sentrum, og er et godt eksempel på byens arkitektur på begynnelsen av det 18. århundret. 

Slottet er tegnet av Domenico Tresini i 1704. Peter den store tilbrakte tid her sammen med familien, hver sommer inntil sin død i 1725. Både innvendig og utvendig fremtrer det gule palasset beskjedent til å være keiserens residens. Det inneholder kun 14 værelser. Fasadens få relieffer består av mytologiske motiver. 

Slottet var ikke ment å skulle bebos, kun nyttes for fornøyelser og dagsturer. I første etasje ses motagningsværelser for gjester, et kontor, spisestuen og kjøkkenet. I andre etasje ligger Katharinas værelser. Parets personlige eiendeler, bl. annet deres garderobe, er utstilt her. Det ble åpnet for besøkende i 1925 og er i dag et museum.

Sommerhaven som omgir slottet er kanskje en av de vakreste parkene i byens sentrum, omkranset av et rikt forseggjort smijernsgjerde. I sommerhaven finnes også en rekke vakre marmorskulpturer. Sommerhaven ligger sentralt i byen, like ved Mars-marken og Pauls palass ("Ingeniørpalasset").

Fakta om Russland-St.Petersburg

Valuta: Russiske rubler (RUB)

Nasjonaldag: 12. juni

Tidsforskjell fra Norge: + 2 timer

Hva skjer i St.Petersburg?

 • "St. Petersburg Moderne" - utstilling
  Se inn i kanskje den mest interessante epoken i St.Petersburgs kultur - århundreskiftet. Den moderne kunstbevegelsen kom hit fra Europa, oppsto i alle aspekter av livet; interiør, møbeldesign, belysning, klær, smykker og husholdningartikler. Utstillingen på Peter&Paul-festningen er dedikert til denne kunstformen.
  28. november 2016 - 31. desember 2019
 • Folk Art of Nizhny Nogorod - utstilling
  Det russiske museet har store og forskjellige samlinger av folkekunst fra det 18. til det 21. århundre. 500 gjenstander.
  Sted: Benois Wing, Russian Museum
  21. desember 2017 - 26. mars 2018
 • Fridag før og etter Arbeidernes dag - nasjonale høytidsdager
  30. april - 2. mai 2018
 • Seiersdagen - nasjonal høytidsdag
  9. mai 2018
 • NB! Økonomisk Forum
  19. - 25. mai 2018
 • Nasjonaldagen m/fri dagen før - nasjonale høytidsdager
  11. - 12. juni 2018
 • Fotball VM
  14. juni - 15. juli 2018
 • "Samholdsdag" søndag, med fridag dagen etter - nasjonal høytidsdag
  4. - 5. november 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.