St.Petersburg Filharmonien

St. Petersburg Filharmonien er en av de beste konserthus i Europa. Den store hallen huser rundt 1500 personer, og akustikken har blitt høyt verdsatt av verdens ledende plateselskap. Det har vært sentrum for St.Petersburgs musikkliv siden 1840-tallet.

Denne elegante, nyklassisistiske bygningen ble oppført som en del av Carlo Rossi's enorme prosjekt for å sanere plassen foran Mikhailovsky Palace og gatene som fører til det.

Rossi selv designet de to identiske fasadene, en mot Mikhailovskaya Ulitsa, den andre mot Ploshchad Iskusstv (Arts Square), mens resten av bygningen og dens vakre interiør, var et verk av den franske arkitekten Paul Jacquot.

Bygningen ble oppført i 1834-1839 for å huse en adels-klubb. Etter revolusjonen ble bygningen gitt til Leningrad Filharmonien, og senere, i 1976, dedikert Dmitry Shostakovich.

Shostakovich begynte å komponere sin verdensberømte 7. symfoni mens han fremdeles var medlem av luftforsvaret, under tyskernes blokade av byen, under den 2. verdenskrig. Den ble fullført i løpet av fire måneder og urfremført 9. august 1942, i Filharmonien og overført via radio over hele byen, mens den fremdeles var under beleiring.

Mange russiske og utenlandske kunstnere har holdt konserter her, som Franz Liszt, Hector Berlioz, Richard Wagner, Gustav Mahler, Rubinstein og Tchaikovsky.

Den mangeårige lederen for Oslo Filharmoniske, Mariis Janson, var også knyttet til St.Petersburg Filharmonien.

St.Petersburg Filharmonien holder til på kunstplassen, (Ploshchad Isskustv), på hjørnet av Ul.Mikhailovskaya, vis-a-vis Grand Hotel Europe.

Nærmeste metro: Nevsky Prospekt.

Fakta om Russland-St.Petersburg

Valuta: Russiske rubler (RUB)

Nasjonaldag: 12. juni

Tidsforskjell fra Norge: + 2 timer

Hva skjer i St.Petersburg?

 • "St. Petersburg Moderne" - utstilling
  Se inn i kanskje den mest interessante epoken i St.Petersburgs kultur - århundreskiftet. Den moderne kunstbevegelsen kom hit fra Europa, oppsto i alle aspekter av livet; interiør, møbeldesign, belysning, klær, smykker og husholdningartikler. Utstillingen på Peter&Paul-festningen er dedikert til denne kunstformen.
  28. november 2016 - 31. desember 2019
 • Folk Art of Nizhny Nogorod - utstilling
  Det russiske museet har store og forskjellige samlinger av folkekunst fra det 18. til det 21. århundre. 500 gjenstander.
  Sted: Benois Wing, Russian Museum
  21. desember 2017 - 26. mars 2018
 • Fridag før og etter Arbeidernes dag - nasjonale høytidsdager
  30. april - 2. mai 2018
 • Seiersdagen - nasjonal høytidsdag
  9. mai 2018
 • NB! Økonomisk Forum
  19. - 25. mai 2018
 • Nasjonaldagen m/fri dagen før - nasjonale høytidsdager
  11. - 12. juni 2018
 • Fotball VM
  14. juni - 15. juli 2018
 • "Samholdsdag" søndag, med fridag dagen etter - nasjonal høytidsdag
  4. - 5. november 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.