Yusopov-palasset

Yusopov-palasset ligger ved bredden av Moika-kanalen og er et av de 57 palassene som Felix Yosopov eide, hvorav fire ligger i St.Petersburg.

Yusopov ble regnet for å være like så rik og mektig som tsaren. Dette palasset ble tegnet av Vallen de la Mothe og Andrei Mikhailov, og var Felix Yusopovs favorittsted, samtidig som det også dokumenterer hans eksentrisitet.

En gang under et besøk i Italia så han i et palass en marmortrapp som han gjerne ville ha, men som eieren ikke ville selge. Dette stoppet ikke Yusopov, som like godt kjøpte hele palasset, og deretter flyttet trappen til St.Petersburg. Trappen leder i dag ned til palassets praktfulle miniatyr-teater (en kopi av Moskvas Bolshoi-teater rommer ca. 120 personer), holdt i overdådig rokokkostil, i gull og dyp rødt.

Palasset inneholder også en rekke praktsaler i forskjellige stilarter, fra ny-klassisk til maurisk. Yusopov-palasset rommer i dag også verdifull kunst av bl.a. Rembrandt og Rubens, franske gobeliner og porselen, og venetianske speil.

Det var her Gregory Rasputin ble myrdet i 1916. Han ble lurt til palasset hvor han fikk forgiftet mat, som merkelig nok ikke hadde noen virkning på ham. Han ble derfor skutt flere ganger og senere kastet i elven. Rommet i kjelleren av palasset hvor Rasputin ble forgiftet og skutt er i dag et lite museum hvor man får se en voksdukke som forestiller Rasputin, sittende ved et dekket middagsbord.

Palasset eies i dag av fagforeningen for undervisning. 

Kalinka-tours kan tilby en 3 timers tur til Yusopov-palasset med skandinavisk-talende guide.

Turen må forhåndsbestilles i god tid før avreise!

Pris og info på forespørsel.

Fakta om Russland-St.Petersburg

Valuta: Russiske rubler (RUB)

Nasjonaldag: 12. juni

Tidsforskjell fra Norge: + 2 timer

Hva skjer i St.Petersburg?

 • "St. Petersburg Moderne" - utstilling
  Se inn i kanskje den mest interessante epoken i St.Petersburgs kultur - århundreskiftet. Den moderne kunstbevegelsen kom hit fra Europa, oppsto i alle aspekter av livet; interiør, møbeldesign, belysning, klær, smykker og husholdningartikler. Utstillingen på Peter&Paul-festningen er dedikert til denne kunstformen.
  28. november 2016 - 31. desember 2019
 • Folk Art of Nizhny Nogorod - utstilling
  Det russiske museet har store og forskjellige samlinger av folkekunst fra det 18. til det 21. århundre. 500 gjenstander.
  Sted: Benois Wing, Russian Museum
  21. desember 2017 - 26. mars 2018
 • Fridag før og etter Arbeidernes dag - nasjonale høytidsdager
  30. april - 2. mai 2018
 • Seiersdagen - nasjonal høytidsdag
  9. mai 2018
 • NB! Økonomisk Forum
  19. - 25. mai 2018
 • Nasjonaldagen m/fri dagen før - nasjonale høytidsdager
  11. - 12. juni 2018
 • Fotball VM
  14. juni - 15. juli 2018
 • "Samholdsdag" søndag, med fridag dagen etter - nasjonal høytidsdag
  4. - 5. november 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.