Devin-slottet

Devin-slottet ("Hrad Devin") ligger på en stor høyde der elven Morava renner ut i Donau, og er en del av den eldste historien til Slovakia. Slottet ligger i vakker natur, bare 12 km fra Bratislava og er et populært utfartssted og severdighet. 

Bygget på toppen av et høyt fjell, ruver slottet over den lille landsbyen Devin og med fantastisk utsikt til elvene Donau og Morava, som danner grensen til Østerrike. Helt til året 1989 var "jernteppet" trukket under slottet, foret med piggtråd.

Langs Donau, under slottet og videre opp Morava, går den koselige Morava sykkelstien gjennom landskap som har ligget uberør over flere tiår. Ovenfor landsbyen Devin, er den høyeste åsen dekket med merkede stier på kryss og tvers, og tilbyr spektakulær utsikt over nabolandet Østerrike med Wien og Alpene i bakgrunnen.

Det er faktisk to slott i Bratislava. Paradoksalt nok, ble begge ødelagt innenfor samme toårsperiode. Men mens Bratislava slott ble bygget opp igjen, har Devin forblitt en romantisk ruin. Dette har imidlertid ikke redusert noe på attraksjonen Bratislava-slottet, snarere tvert imot, siden det er den mest besøkte sightseeing-sted i hele Slovakia.

Åpningstider for Devin-slottet:
Oktober - april: Mandager stengt. Tirsdag - søndag fra kl. 10:00 - 17:00. (Seneste innslipp 16:30).
Mai - september: Mandag - fredag fra kl. 10:00 - 18:00 (17:30).
Lørdag og søndag fra kl. 10:00 - 19:00 (18:30).

Fakta om Slovakia-Bratislava

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 1. januar

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Bratislava?

 • Kulturprogram i Bratislava
  OPERA & BALLETT på Det Slovakiske Nasjonal-teateret i Bratislava for året 2018-2019 er tilgjengelig. (September - juni.) 
  Spør oss om programmet
 • Established in 1928" - utstillinger
  1918-2018. I forb.med at Slovakia og Tsjekkia i år feirer sitt 100 års jubileum, vil det denne våren være en utstillling av historiske dokumenter og gjenstander.
  Den er dedikert til begge lands felles historie og alle hendelser som har skjedd på deres territorier. Mye spennende blir vist, bl.a. "Golden Bull of Sicity" og "Letter of Majesty".
  Våren 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.