Torvet i gamlebyen

Torvet i gamlebyen i Praha - Tyn-katedralen og monumentet over Jan Hus

Torvet  er et populært samlingssted, og alle som besøker Praha er innom her opptil flere ganger under oppholdet. Her er restauranter, puber og kafeer hvor du snur deg, og i den varme årstid når alt har flyttet ut på torvet, er det liv og røre overalt.

Det gamle torvet skriver seg helt tilbake til 1200-tallet og er en av de sentrale samlingsstedene i byen. Her finner vi også mange av byens kjente landemerker.

Ved siden av det gamle rådhuset dominerer den vakre gotiske Tyn-kirken, rikt innredet med verdifulle malerier og skulpturer i barokk-stil. Videre den vakre St. Nicolaskirken i barokk-stil, rokokkopalasset Kinsky og "huset med steinklokkene" i gotisk stil. Ute på selve torget står det praktfulle art noveau-monumentet over Jan Hus.

Det gamle rådhuset består av flere bygninger fra 14 til 16-hundretallet og huser blant annet det restaurerte, historiske interiøret fra kansler-rommet og det gotiske kapellet.

Torvets verdensberømte astronomiske klokke, med skjelettet, hanen som galer og de 12 apostlene, ble laget rundt 1410, mens klokkens kalender først ble laget på 1900-tallet. Figurene viser seg, og hanen galer, ved hver hele time fra 08:00 om morgenen til 22:00 om kvelden. En seanse som synlig er en stor turistattraksjon.

Fakta om Tsjekkia-Praha:

Valuta: Korona (CZK)

Nasjonaldag: 28. oktober

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Praha?

 • Opera, ballett, teater og klassiske konserter
  Praha er berømt for opera, ballett og klassiske konserter. Forestillinger finner sted i flere praktfulle operahus, flotte konsertsaler og i en rekke historiske kirker. 
  Besøk et Praha-teater for en typisk tsjekkisk opplevelse. Svart lys-teater er en blanding av dynamiske danserutiner, mimeartister, animert film og toppmoderne visuelle- og lyd-effekter. Mens marionett-teateret har gigantiske dukker. Dette appellerer til voksne og barn i alle aldre og nasjonaliteter. Vi hjelper deg med bookinger!
 • "Light and Life" - utstilling
  Utforsker lysets virkning på livet. Tegneseriefigurer leder barn gjennom utstillingen.
  1. oktober 2017 - 31. desember 2018
 • Pink Floyd's Roger Waters - konsert
  27.-28. april 2018
 • Enrique Iglesias - konsert
  08. mai 2018
 • Andrea Bocelli - konsert
  12. mai 2018
 • André Rieu - konsert
  01. juni 2018
 • Iron Maiden - konsert
  20. juni 2018
 • "Established in 1928" - utstillinger
  I forb.med at Tsjekkia og Slovakia i år feirer sitt 100 års jubileum, vil det i oktober komme en spesiell utstilling rett fra Bratislava slott. (Der har de utstillingen på våren.)
  Den er deidikert til begge lands felles historie og alle hendelser som har skjedd på deres territorier. Mye spennende blir vist, bl.a. "Golden Bull of Sicity" og "Letter of Majesty".
  Oktober 2018
 • Tsjekkia feirer 100 år!
  1918 - 2018
  Uavhengighetsdagen for den tsjekkiske republikk.
  28. oktober 2018
 • Shania Twain - konsert
  06. oktober 2018
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.