Severdigheter

Den Blå Moské er den eneste moskén i verden med seks minareter. Moskéen ligger sentralt og dominerende plassert i hjertet av Sultanahmet-bydelen.

Hagia Sophia  (Aya Sofya) er blant Istanbuls mest kjente og fasinerende monumenter. Bygget er blant verdens største arkitektoniske prestasjoner, spesielt kjent for sin enorme kuppel, og regnes som selve symbolet på bysantisk arkitektur.

Den store basaren i Istanbul, er verdens eldste og største innendørs marked. Veldig spesielt og med over 4.300 butikker og boder, bør man sette av god tid til et besøk her.

På krydder-markedet eller "Mizir Bazaar" på tyrisk, selges alt av krydder, urter, tørkede frukter, samt alle kvalitets-grader av  iransk og russisk kaviar, og all verdens andre delikatesser.

Photo by Adam Carr

På Hippodrom-plassen finnes fire interessante monumenter; Den egyptiske obelisken, Serpentin-søylen, Konstantin Porphyrogenitus-søylen og Keiser Wilhelm fontenen.

Topkapi-palasset er en av Istanbuls mest populære turistattraksjoner. Strategisk plassert Sultanahmet-området, i den historiske delen av Istanbul, har det vært midt i det ottomanske riket og residensen til sultanene og deres harem i over fire århundrer.

Beylerbeyi Palace ble bestilt av Sultan Abdulaziz og bygget mellom 1861 til 1865, som sommerbolig og et sted å underholde besøkende statsoverhoder. Nå er det åpent som museum.

Det finnes hundrevis av eldgamle cicterner gjemt under gatene og husene i Istanbul. Av de to som er åpne for publikum, er basilika-sisternen Yerebatan den største og Istanbuls mest spesielle turistattraksjon.

Chora-kirken er ofte en oversett perle, selv om kirken er noe av det vakreste Istanbul kan vise til av byzantisk kunst. Kirken ligger like ved bymuren, og når du kommer på innsiden, får du følelsen av å ha kommet inn i en liten landsbykirke. 

TürkIslam Eserleri Müzesi, er det første tyrkiske museum som dekker alt av tyrkisk og islamsk kunst. Her er bl.a. en fantastisk samling av håndknyttede, tyrkiske tepper.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.