Den store basaren

Den store basaren i Istanbul, er verdens eldste og største innendørs marked. Veldig spesielt og med over 4.300 butikker og boder, bør man sette av god tid til et besøk her.

Bazaaren (Kapali Carsi), ble bygget i det 15. århundre, og er det eldste innendørs-markedet i verden. Basaren dekker et område på hele 54.653 kvadratmeter, og er fortsatt i dag rangert som et av verdens største markeder.

Dette er så spesielt, og føles nesten som en labyrint. Denne eldgamle basaren har 56 sammenhengende hvelvede passasjer og inneholder over 4.300 butikker og boder, hvor man kanj få kjøpt alt fra søtsaker til kostbare smykker. Her er kremmere ivrige etter å bruke sine nådeløse salgstriks, så her er det bare å prute ivei!

Innimellom finner du hyggelige restauranter hvor du får hvilt beina, nyte god mat og drikke, og kan kikke på livet.
De fire hovedinngangene har forskjellige fargestriper i taket, så legg merke til fargestripen der du går inn, så kommer du nok velberget og tungtbærende ut igjen.

Åpningstider mandag til lørdag fra kl. 08:30 - 19:00.

Stengt på søndager, 29. oktober og i alle religiøse høytider/helligdager.

Kalinka-tours kan tilby en 4 1/2 timers vandre-tur som inkluderer besøk i fire av Istanbuls største severdigheter; Hagia Sophia, Den Blå Moske, Hippodrome-plassen og Den store basaren, med engelskalende guide. Turen avsluttes normalt i Den store basaren.

Turen må forhåndsbestilles i god tid før avreise!

Fakta om Tyrkia-Istanbul:

Valuta: Tyrkisk Lira (TRY)

Nasjonaldag: 29. oktober

Tidsforskjell fra Norge: + 1 time

Hva skjer i Istanbul?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.