Museum for tyrkisk og islamsk kunst

TürkIslam Eserleri Müzesi, er det første tyrkiske museum som dekker alt av tyrkisk og islamsk kunst. Her er bl.a. en fantastisk samling av håndknyttede, tyrkiske tepper.

Museet for tyrkisk og islamsk kunst (TürkIslam Eserleri Müzesi), er etter vår mening et av de mest interessante museene i Istanbul, ikke minst takket være den unike samlingen av alle typer håndknyttede tyrkiske tepper fra 1200-tallet og opp til vår tid. Denne samlingen er enestående i verden.

Siden 1983 har museet holdt til i et 1500-talls palass, bygget av en stor + to tilstøtende bygninger, som tilsammen omformer en gårdsplass, sentralt på Sultanahmet-plassen (Hippodromplassen), rett overfor Den Blå Moske.

Kunst- og brukskunst-samlingen skriver seg tilbake til 800-tallet, fra Seljoukperioden 1100-1300-tallet og fra den ottomanske perioden 1400-1900-tallet.

I tillegg til teppesamlingen finner vi gamle samlinger av koranen, kalligrafier, gravert og innlagt med forskjellige tresorter, glass og halv-edelstener. Her er også flotte samlinger av porselen.

Den etnografiske delen inneholder blant annet et fullt utstyrt nomadetelt og 1800-talls oppholdsrom.

Åpent hver dag fra kl. 09:00 - 16:30.

Mandager stengt.

Fakta om Tyrkia-Istanbul:

Valuta: Tyrkisk Lira (TRY)

Nasjonaldag: 29. oktober

Tidsforskjell fra Norge: + 1 time

Hva skjer i Istanbul?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.