Sulthanamet-moskéen - Den Blå Moské

Den Blå Moské er den eneste moskén i verden med seks minareter. Moskéen ligger sentralt og dominerende plassert i hjertet av Sultanahmet-bydelen.

Antallet minareter ble antagelig bygget for å provosere og utfordre det fantastiske anlegget i selveste Mekka, i en tid da det ottomanske riket befant seg i begynnelsen av en nedgangstid.
Moskeen ligger sentralt og dominerende plassert i hjertet av Sultanahmetbydelen, og ble bygget av imperie-arkitekten Sedefkar Mehmet Aga, i årene 1609-1616, under Sultan Ahmet I's regjeringstid.

Navnet Den Blå Moskè, viser til det praktfulle interiøret, skapt vesentlig av Iznik-flise-arbeider i praktfulle blåfarger, med motiv og ornamentikk av blomster og trær. 250 vinduer med glassmalerier sørger for en praktfull belysning over den enorme teppebelagte gulvflaten.

Den vakkert, dekorerte domen er 23,5 meter vid og rager 43 meter. Gravstedet til Sultan Ahmet I og hans kone Kosem, befinner seg nær moskéen.

Ved nordøst-veggen ligger Imperie-paviljongen, som i dag rommer Vakiflar teppe- og Kilim-museum.

Den Blå Moskée er kontinuerlig åpen, kun stengt for turister under de daglige bønnestundene.

I de mørke kveldstimene er moskeen et særlig vakkert skue, med de praktfulle minaretene og domen badet i flombelysning fra tallrike lyskastere.

Kalinka-tours kan tilby flere sightseeing-turer hvor Den Blå Moské inngår.  Ulike lengder og med engelsk-talende guide. Se under sightseeinger.

Turen må forhåndsbestilles i god tid før avreise!

Fakta om Tyrkia-Istanbul:

Valuta: Tyrkisk Lira (TRY)

Nasjonaldag: 29. oktober

Tidsforskjell fra Norge: + 1 time

Hva skjer i Istanbul?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.