Halvdags Bosphorus-tur (ettermiddagen)

En to-timers tur over til Asia-siden, via den første Bosphorus-broen, og et besøk opp i Camlica-åsen og videre til Beylerbeyi-palasset, sommerpalasset fra 1860-tallet.

Vi starter turen med å kjøre over den første Bosphorus-brua, som for en tid var verdens lengste hengebro, og opp til toppen av Camlica-åsen, som gir en fantastisk panoramautsikt over Istanbul, Marmara-havet og Prinse-øyene.

Camlica-åsen er en poplær attraksjon for besøkende. Her er et historisk-designet te-hus, kafeer og en restaurant inne i en offentlig park med trær, blomsterhager og fontener. Her er også et TV-tårn og flere radiomaster. På toppen av TV-tårnet er en roterende restaurant, hele 202,5 meter over bakken.

Herfra er det en kort kjøretur til Beylerbeyi-palasset, sommerpalasset bygget på 1860-tallet under sultan Abdulaziz. Kanskje den mest elegante av de sene osmanske palassene.

Beylerbeyi-palasset  har seks overdådig innredede salongerer med bøhmiske lysekroner i krystall,  Sèvres og kinesiske vaser, inkludert en hovedsalong med en innendørs fontene.

Sultanens gjester på slottet inkluderte keiserinne Eugénie av Frankrike, Shah Nasruddin av Persia og storhertug Nikolas av Russland.

Turen går hver dag unntatt mandager og torsdager: Kl. 13:00 - 17:00.
Engelsk-talende guide.

Varighet: Ca. 4 timer.

Pris: Voksne NOK 415,-

Turen bør bestilles før avreise!

Fakta om Tyrkia-Istanbul:

Valuta: Tyrkisk Lira (TRY)

Nasjonaldag: 29. oktober

Tidsforskjell fra Norge: + 1 time

Hva skjer i Istanbul?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.