Sultanahmet og gamlebyen - halvdagstur

Denne vandreturen gjør deg skikkelig kjent i selve Sultanahmet-området, og vi besøker de mest kjente severdighetene i området.

Dette en en vandretur i det sentrale Sultanahmet-området og inkluderer besøk til fire av Istanbuls største severdigheter.

Turen starter i hjertet av gamlebyen, ved Hagia Sophia*, som ble bygget av keiser Justinian tidlig i det sjette århundret. Kirken har en utrolig fantastisk arkitektur. Kirken ble omgjort til moské i 1453, men er nå museum. Dens enorme kuppel dominerer fortsatt på himmelen over gamlebyen. Hagia Sophia er også kjent for sine mosaikk-arbeider, inkludert glitrende portretter av keisere og keiserinner, og en gripende Madonna og barnet.

Videre besøker vi Den Blå Moskéen, bygget av Sultan Ahmet i det tidlige 17. århundre, og er designet av en elev av Sinan, den største av de osmanske arkitektene. Den Blå Moské er den eneste moské i verden med seks minareter.

Så videre til Hippodrom-plassen,  det sportslige og sosiale sentrum for det byzantiske livet i over 1000 år. Her var det plass til 100.000 tilskuere, og stedet inneholder gjenstander fra alle verdenshjørner. Deriblant en egyptisk obelisk og en bronseskultur (Serpentinsøylen) av tre slanger fra Apollo-templet i Delphi.

Turen avsluttes med et besøk i "Den store bazaren", med sine 4000 butikker fulle av skatter, inkludert tepper og kilims, silke, smykker, keramikk, ikoner og lærvarer. Her er det store muligheter for shopping!

* På mandager er Agia Sophia stengt, så da besøker vi Chora-kirken i steden.

** Den Blå Moské er stengt hver fredag morgen.

(Ettermiddags-tur er også tilgjengelig på tirsdager.)

Turen går hver dag: Kl. 08:15 - 13:00.
Engelsk-talende guide.

Varighet: Ca. 4 1/2 time.

Pris: Voksne NOK 495,-

Turen bør bestilles før avreise!

Fakta om Tyrkia-Istanbul:

Valuta: Tyrkisk Lira (TRY)

Nasjonaldag: 29. oktober

Tidsforskjell fra Norge: + 1 time

Hva skjer i Istanbul?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.