Grotteklosteret - Petsjerskaja Lavra

I Kiev ligger det historiske Grotteklosteret fra 1015, og er et historisk senter for ortodoks kristendom i Øst-Europa. Klosteret har stått på UNESCO's verdensarvliste siden 1990.

Kievs fremste attraksjon for både turister og pilegrimmer er det gamle klosterområdet Lavra. I den ortodokse kirke er Lavra nærmest like hellig som St. Peterskirken i Vatikanet i Roma er for den katolske kirke. Det egentlige navnet er Kyivo-Perchers'ka Lavra, som fritt kan oversettes med Kievs Grottekloster.

De opprinnelige munkene på 1000- og 1100-tallet ble gravlagt i grottelabyrintene under kirkene, og her ligger de fortsatt. På grunn av grottenes kjølige og tørre klima, ligger mumiene av munkene der, godt bevart bak glass, delvis tildekket av tøy. Det er en sterk opplevelse å gå rundt i disse klaustrofobisk trange gangene, med kun et stearinlys, mens pilegrimmer i nærmest religiøs ekstase kaster seg på kne og kysser glasset som skiller dem fra helgenene.

Her er det ikke tillatt med shorts eller singlet, og kvinner må tildekke håret. Har du mulighet til å besøke klosteret i uken, er det lurt pga. stor pågang i helgene.

Petsjerskaja Lavra står på UNESCO's lister over verdensarven. På området er det i tillegg mange museer, utstillinger, tårn og kirker.
Du kommer deg til Lavra ved å ta metroen til Arsenalna, og så ta turen gjennom en vakker park med mange minnesmerker.

Fakta om Ukraina/Kiev:

Valuta: Hryvnia (UAH)

Nasjonaldag: 24. august

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Kiev?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.