Budapest

Budapest - naturlig delt av legendariske Donau. På Buda-siden finner du Fiskerbastionen, Mathias-kirken og slottet, og i de trange gatene rundt ligger hyggelige kaféer og små forretninger...Pest-siden preges av den storslåtte Parlaments-bygningen og av moderne hotell i glass og betong. Her er også handlegatene med velfylte forretninger, hvor blant annet kunsthåndverk og klær er gode kjøp.

Les mer om byen

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg - med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

Budapest - naturlig skilt av legendariske Donau. På Buda-siden finner du Fiskerbastionen, Mathiaskirken og slottet, og i de trange gatene rundt ligger hyggelige kaféer og små forretninger...

Hoteller Se alle hoteller

Hotellet ligger i sentrum av byen i en unik historisk bygning. De viktigste kulturelle og historiske severdighetene ligger innen gangavstand. Dette er det andre hotellet i det verdensberømte Buddha-Bar Hotels Collection.

Hotell Gellért er et av de mest tradisjonsrike hoteller i Budapest, og ligger i en pittoresk miljø ved foten av Gellert Hill, på bredden av Donau på Buda-siden av Budapest. Hotellet har en ideell beliggenhet for både fritids-og forretningsreisende. 

Sentral beliggenhet i sentrum med kort avstand til shopping-/gågaten Vaci utca.

Perfekt beliggenhet i sentrum, i det viktigste forretnings- og turistområdet i Budapest. Det 4-stjerners fashion-hotellet vil være et førsteklasses valg for business, så vel som turister. Hotellet ligger nær Ferenciek tere og Erzsébet-broen, i nærheten av Vaci Street, Rudas Bad og Det ungarske nasjonalmuseet. Kort avstand til metro og offentlig transport.

Severdigheter - utflukter Se alle severdigheter

Et besøk i Ungarns parlamentsbygning er etter vår mening et "must". Denne rikt ornamenterte bygningen er landets største, og et av Europas største parlamentsbygninger. 

Fiskerbastionen (Halászbástya) har beliggenhet på slottshøyden, på Buda-siden, og har en fantastisk utsikt over Pest-siden av Budapest.

En sightseeing hvor du besøker de mest kjente stedene i byen, både på Buda og Pest-siden, er vel verdt å få med seg. 

"Budapest by night" er et kveldsprogram, som vi anbefaler mest til de som kan tenke seg en båttur på Donau, og som er interessert i å høre om Budapest's historie. Turen starter med middag og avsluttes på slottshøyden etter båtreisen på Donau.

En utflukt til middelalder- og kunstnerbyen Szentendre er kanskje den mest populære severdigheten fra Budapest, med sine sjarmerende trange gater, sine kirkespir, maleriske hus, museer, gallerier, små
gjestehus og kafeer og restauranter fulle av atmosfære.

Fakta om Ungarn-Budapest

Valuta: Forinter (HUF)

Nasjonaldag: 20. august (statsdannelse), 23. oktober (frihetskamp 1956), 15. mars (1848 revolusjonen)

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Budapest?

 

 • Kulturprogram i Budapest:
  Program OPERA på Den Ungarske Statsoperaen og Erkel Theatre
  Operetter og musikaler på Operetta Theatre
  Folkloreprogram - sigøyner-konserter med Hungarian state folk ensembles - Danube folk ensembles
  Spør oss om programmet
 • Budapest Gala Consert - på Danube Palace kombinerer alle fengslende elementer av klassisk, operetter, ungarsk folke- og sigøyner-musikk og gjør det til en spennende begivenhet. Spør oss om programmet!
  I helgene fra mai til oktober + desember 2018
 • Julemarked i Budapest
  09. - 31. desember 2018
 • Eros Ramazzotti - konsert
  24. oktober 2019

Søndags-stengte butikker i Budapest

fra 15. mars 2015!

Myndighetene har bestemt at f.o.m. 15. mars 2015  skal det være søndagsstengte butikker i Budapest.
Det gjelder også souvenir-butikker.
Restauranter, kafeer, barer og museum er oppe som før...

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.