Severdigheter

Kristus Frelser-katedralen i Moskva

Kristus Frelser-katedralen ligger i Moskva, ved Moskva-elven. Den er over 100 meter høy, og er dermed den høyeste russisk-ortodokse katedralen i verden.

Muséet Rustningskammeret ligger inne på selve Kreml-området, i kjelleren og underetasjen av Kremls hovedpalass, som før rommet "Øverste Sovjet".

St. Basil-/Vasilij-katedralen lyser opp med sine fargesprakende kupler, og ligger iøyefallende til mellom Den Røde plass og Moskva-elven. Katedralen ligger like ved Kreml, og er et av de mest kjente landemerkene i hele Russland.

Kolomenskoye er et tidligere kongelig sommersted i den syd-østre utkanten av Moskva som er omgjort til friluftsmuseum. Kolomenskoye ligger i et stort parkområde langs gamleveien til Kolomna. Den eldste bevarte bygningen er Himmelfartskirken fra 1532.

Kunstmuseet Pushkin er et av Russlands største museer og holder til i en bygning fra 1912 i Moskvas sentrum.

Tretjakov-galleriet som ble grunnlagt i 1856 er kanskje Moskvas mest berømte kunstmuseum, viet russisk og sovjetisk malerkunst. 

Bolshoi-teateret er et av de største teatrene i verden, med egne tradisjoner og en uforglemmelig atmosfære. En kveld på Bolshoi er en viktig del av et besøk i Moskva.

NB! Bolshoi Ballet & Opera holder stengt i tidsrommet 01.08. – 08.09.2019.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.