Severdigheter

Peterhof eller Petrovorets (betyr Peters hoff) er et palass-anlegg med tilhørende parker, som ligger ved kysten av Finskebukten, ca. 25 km vest for St.Petersburg. Tilgjengelig med bil/buss eller hurtigbåt.

Pauls slott ble bygget i Pavlovsk i 1781, rett ved Tsarskoye Selo, på et område som tsarfamilien benyttet som jaktområde under sine oppholdt i Tsarskoye Selo (Pushkin). Palasset og den store engelske hagen rundt det, er nå et russisk statlig museum og en offentlig park.

Dette praktanlegget ligger i sentrum av landsbyen Pushkin, som forøvrig nå har fått tilbake sitt opprinnelige navn; Tsarskoye Selo. (Tsarenes landsby.) Stedet ble grunnlagt i begynnelsen av det 18. århundre og ligger ca. 25 km sør for St.Petersburg, noen km sør for St.Persburgs internasjonale flyplass. 

Oppstandelses-kirken eller Blodskirken, som den også blir kalt,  står ved bredden av Griboedova-kanalen (tidligere Katharinas kanal), og er godt synlig fra Nevskij prospekt.

St. Isaac’s-katedralen er en av verdens største katedraler, og er en populær severdighet i St.Petersburg. Den storslåtte, gyldne katedralen, er synlig over hele byen.

Kuntsmuseet Eremitasjen er Russlands største museum og regnes blant de fremste og mest prestisjetunge museer i verden. Museet holder til i Vinterpalasset.

Det statlige russiske museum har en fantastisk historie, som begynte da  Nikolai II ble kronet til tsar og  grunnla museet for å ære sin far, Alexander III.

Peter-Paul-festningen regnes for St.Petersburgs fødested, grunnlagt i mai 1703 av tsar Peter I – den store – på en liten øy i Neva-deltaet. Festningen ble anlagt som et forsvarsverk med meget sterke festningsmurer. 

Yusopov-palasset ligger ved bredden av Moika-kanalen og er et av de 57 palassene som Felix Yosopov eide, hvorav fire ligger i St.Petersburg.

Menshikov-palasset ligger ved bredden av Neva på Vasilij-øya og er det eldste palasset i St.Petersburg, bygget i perioden 1710 til 1714.

Slottet ligger inne i parken Sommerhaven, midt i sentrum, og er et godt eksempel på byens arkitektur på begynnelsen av det 18. århundret. 

Peters hytte er en av de absolutt eldste bygningene i St.Petersburg. Bygget i løpet av tre dager av soldater og snekkere. Det lille huset er bygget i tømmer som ble malt slik at det skulle se ut som et murstenshus.

Aleksander Nevskij-klosteret var et av de fire mest betydningsfulle klostrene før revolusjonen i 1917.

Det verdensberømte Mariinsky-teateret har til alle tider huset St.Petersburgs – og kanskje også Russlands – fineste opera- og ballett-selskap gjennom tidene.

Aleksandrinsky-teateret er et av de mest berømte teater i St.Petersburg, etter Mariinsky-teateret,  og ligger i det vakre strøket Ploshchad Ostrovskogo, hvor bygningene blir kalt byens arkitektoniske juveler.

Mikhailovsky-teateret er russisk scene-kunsts andre hovedscene i kulturbyen St.Petersburg, med sitt brede repertoar av klassisk ballett og opera.

St. Petersburg Filharmonien er en av de beste konserthus i Europa. Den store hallen huser rundt 1500 personer, og akustikken har blitt høyt verdsatt av verdens ledende plateselskap. Det har vært sentrum for St.Petersburgs musikkliv siden 1840-tallet.

Reis tilbake i tid ved å trå om bord i minne-skipet Aurora, som var med i tre kriger og spilte en viktig rolle i den bolsjevikiske revolusjonen i 1917.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.