Severdigheter

Slottet, som ligger på en høyde over gamlebyen, dominerer byen Bratislava, og er et landemerke for byen. Det er en massiv, rektangulær bygning med fire tårn, og er plassert på en ganske isolert høyde  av Lille-karpatene, rett over elven Donau, midt i byen Bratislava.

På torvet i Bratislava ligger det gamle rådhuset, og det skiller seg ut som plassens viktigste landemerke. Denne vakre bygningen har blitt bevart i all sin skjønnhet fra starten av 1434. På det koselige torvet finner du små fortauskaféer, den stor fontenen midt på torvet og den morsomme statuen av Napoleons soldat.

St. Martins katedralen befinner seg ved den vestlige grensa til det historiske bysentrumet, nedenfor Bratislava slott. Det er den største og fineste, samt en av de eldste kirkene i Bratislava. Den er mest kjent som kroningskirken til kongedømmet Ungarn. En kopi av Ungarns krone er plassert på toppen av tårnet. 

I Bratislava er St. Michaels port den eneste byporten som har blitt bevart etter middelalderens bymurer og festningsverk, og den blir regnet blant de eldste bygningene i byen. 

I sentrum av Bratislava ligger det imponerende Grassalkovich-palasset. Det ble bygget som sommerresidens til grev Grassalkovich på 1700-tallet, og er i dag Slovakias presidentpalass.

Den vakre Art Noveau-kirken "Modry kostilik",  St.Elizabeth-kirken, eller mest kjent som den Blå kirken, ligger litt bortgjemt i en liten gate sør for det store supermarkedet Tesco. Både utenpå og inni er kirken helt unik, med sine eventyrlige dekorasjoner, ornamenter og farger. Det finnes ikke maken i hele Slovakia.

Devin-slottet ("Hrad Devin") ligger på en stor høyde der elven Morava renner ut i Donau, og er en del av den eldste historien til Slovakia. Slottet ligger i vakker natur, bare 12 km fra Bratislava og er et populært utfartssted og severdighet. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.