Severdigheter

I Ljubljana kan du finne igjen hvilepulsen. Her kan du sitte på en uterestaurant og nyte utsikten, vandre litt rundt i parkene eller på de mange broene langs elven, ta turen opp til slottet på høyden over byen eller kanskje du vil bruke tiden på shopping… 

Ruvende over hovedstadens historiske sentrum, ligger Ljubljana-slottet. I slottet finnes museum, og stedet brukes også som arena for arrangementer, konserter og bryllup. Her tilbyr også to restauranter de fineste kulinariske opplevelser.

Et spesielt landemerke i den middelalderske sentrum av Ljubljana, er Trippelbroen. En arkitektonisk perle skapt av arkitekten Joze Plecnik.

Kirken som er dedikert som helgenen for fiskere og reisende folk, ligger ned mot Ljubljanski-elven. Katedralen har fantastiske malerier og gudstjenester flere ganger om dagen.

Dragene som troner på Dragebroen er et  kjent varemerke for Ljubljana, og sees på veldig mange bilder. Fra broen ser man rett over til St. Nicholas-katedralen.

Krizanke-kirken eller "Church of our Lady of Mercy", som den også blir kalt, ligger i den øvre delen av det nye torvet (Novi trg). Den lille kors-kirken ble reist på 1300-tallet av korsridderne.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.