Severdigheter

Den hvite domkirken  er for mange selve symbolet på Helsinki. Det er byens sentrum for severdighet. I de brede trappene opp til kirken sitter det alltid folk, noen nyter sin lunch, andre sitter og leser eller bare slapper av og ser på folkelivet.

Ateneum kunst-museum er en del av det finske nasjonalgalleriet, og her er det mye spennende kunst å se. I første og andre etasje er det rullerende utstillinger, ulike omvisninger og andre program.

Kirken med den fantastiske akustikken er bygd inn i et fjell. Det er en av de mest populære arkitektoniske attraksjoner i Helsinki. På sommeren holdes av og til klassiske konserter her.

Sibelius-monumentet er en kjent skulptur i Helsinki, og noe alle turister vil se. Den ble skapt av Eila Hiltunen og avduket 7. september 1967, til minne om den finske komponisten Jean Sibelius. Monumentet ligger i Sibeliusparken i bydelen Tölö. 

Kun en kort ferjetur fra Helsinki ligger historiske Sveaborg. Anlegget er et av verdens største kystfort, og er kalt Nordens Gibraltar. Anlegget omfatter flere øyer i innseilingen til Helsinki. I dag bor det i underkant av ca. 1.000 personer i den historiske bygningsmassen, og de har blant annet en egen barneskole. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.