Severdigheter

Gediminas-tårnet er et kjent landemerke i Vilnius. Tårnet er en del av slotts-komplekset, Upper Castle, og ligger på toppen av Gediminas-åsen.

Palasset til storhertugene av Litauen – Palace of Grand Dukes of Litauen – ligger her i Vilnius. Det rekonstruerte palasset er i dag museum, og en multifunksjonell bygning, hvor det foregår konserter og arrangementer av forskjellige slag.

Den vakre kirken St. Anne i Vilnius, er en av Vilnius mest populære severdigheter og et flott symbol for byen, med sine imponerende tårn, vakre kunstverk, smijernsporter og utsmykninger.

Presidentpalasset, også kalt "Prezidentura" (presidentens kontor) til daglig, ligger på torvet, og uansett hvilken gate du velger for å gå til Daukanto Square, vil  den vakre bygningen med  barokk-tårnene rage over taket på palasset. 

I TV-tårnet er det innredet et lite museum, og tårnet har observatorium og  restaurant i 19. etasje. Her kan du nyte god mat, samtidig som du har en fantastisk panoramautsikt over Vilnius.

Er du i Vilnius, så ta deg en tur til kunstner-republikken Uzupis, via en av de syv broene som fører deg dit. Den lille republikken har blitt sammenlignet med Københavns Christiania og Paris’ Montmartre, og rommer kunstgallerier, kunstnerverksteder og kafeer, i tillegg til to kirker og en kirkegård. Morsomt er det at grunnloven her er oversatt til mange språk, og kan også leses på norsk!

Ca. 27 km utenfor byen, i innsjøen Galve, ligger en av Litauens fineste attraksjoner; den flotte, gotiske Trakai-borgen eller slottet, som det også kalles. Denne var sete for storfyrsten i det 14. årshundre, og ligger vakkert til ute i selve innsjøen. Hit fører to lange trebroer over til festningen med tårn, vindelbroer og et spennende, historisk museum.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.