Severdigheter:

Maria-kirken i Gdansk er antagelig den største mursteinskirken i verden. Her er det plass til 25.000 mennesker! Kirken har en astronomisk klokke datert tilbake til 1464, og det er syv porter/innganger til kirken, 

De gamle byportene Brama Wyzynna (Høylandsporten), Zlota Brama (Den  gyldne porten) og Zielona (Den grønne porten) ligger i hver sin ende av byen. Dette er Kongeveien gjennom Gdansk, med ankomst gjennom Høylandsporten.

Kranen i Gdansk – "Zuraw Gdanski" – er et kjent landemerke i byen, som fra tidlig i middelalderen var et travelt sted, hvor skip som la til kai ble lastet og losset. I dag er det stille på kranen, men stedet er en flott attraksjon, og byens sjøfartsmuseum ligger i tilknytning til Kranen.

Drar du til Gdansk, vil du garantert havne i "hovedbyen"  og paradegaten Dluga, som strekker seg mot øst og Dlugi Targ, hvor Neptun-fontenen pryder gaten like i nærheten av byens Rådhus. 

Gdansk’s gamle rådhus, er en staselig bygning langs Kongeveien, og ligger i Markeds-gaten, ikke langt fra den populære Neptun-statuen. Gdansk historiske museum holder også til her i Rådhuset.

I vår nære historiske fortid ble byen særlig kjent som stedet hvor fagbevegelsen Solidaritet ble grunnlagt i 1980. Her på det gamle skipsverftet "Lenin-verftet", var det Lech Walesa arbeidet som elektriker, før han ble hovedmannen bak det polske solidaritetsopprøret. Det startet grobunnen til våre dagers Polen.  

I det som engang var byens fengsels-tårn og torturkammer, ligger nå ett av de mest populære muséene i Gdansk, nemlig Ravmuseet. Havets "gull", som stenen også kalles.

Sopot – også kalt "Polens riviera", ligger kun 17 km fra Gdansk, og kan by på flere hundre år med velværetradisjoner og en herlig avslappet atmosfære. Sopot har Europas lengste trebrygge og er verdt et besøk!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.