Severdigheter

En by-sightseeing hvor dere besøker de mest kjente severdighetene i gamlebyen, er et must å få med seg, og kanskje helst så tidlig som mulig under oppholdet.

Lazienki-palasset er bygget på en kunstig øy, som deler vannet i to innsjøer, forbundet med to ioniske broer til resten av parken. Dette er den største og vakreste parken i Warszawa, og mange mener også den vakreste i hele Europa.

Gamlebyen i Warszawa er omkranset av deler av de gamle bymurene. Barbican er den eldste delen av festningsanlegget, og en viktig del av bymurene. Barbican er en rund konstruksjon, forsterket med fire forsvarstårn. I dag er stedet et populært "åsted" om sommeren, med kunstgallerier der kunstnere selger sine arbeider.

Ved Paradeplassen i sentrum av Warszawa, ligger et av byens mest kjente landemerker; Kultur- og vitenskaps-palasset. Dette er Polens høyeste bygning og den syvende høyeste i EU. Fra Utsiktsterrassen i 30. etasje, har du en kjempeutsikt over byen!

Den mest praktfulle bygningen i Krakowskie Przedmiescie gaten, er presidentpalasset. Det har siden 1993 vært den offisielle residenten til Polens president.

Etter et besøk på Chopin-museet i Warszawa har du kanskje lyst til å se Frederic Chopins fødested. Chopin-huset ligger i landsbyen Zelazowa Wola ligger ca. 1 1/2 times kjøretur fra Warszawa. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.