Severdigheter

En spesiell attraksjoner det å komme hit under tidlig vår, når de japanske kirsebær- og mandel-trærne står i full blomst!

I Wroclaw i Polen bruker de dverger som "guider"! Du finner dem overalt hvor du går, bak en lyktestolpe, ved en trapp eller midt ute på en plass. 

Denne enorme hallen er i dag blant de byggverk i Polen som står på UNESCO’s verdensarvliste siden 2006. Her blir det arrangert utstillinger og mange typer aktiviteter, fra sport og moro for barn, til drive-in sommerkino og matmesser.

Panoramamaleriet over slaget ved Raclawice, er utstilt i Wroclaw. Maleriet måler 15 x 120 meter, og viser slaget ved Raclawice. Denne kampen, som ble utkjempet 4. april 1794, var kampen mellom polske opprørere (soldater og bønder) mot en russisk hær.

Norsk stavkirke fra sørsiden av Vangsmjøsa, ble flyttet til Karkonosze i Silesia, nær fjell-landsbyen Karpacz, 885 meter over havet.

Byens gamle universitet er virkelig en praktbygning som ligger nede ved bredden av elven Odra. Universitetet er en av 35 høyskoler i Wroclaw, består av ti faktulteter  og har omkring 40.000 studenter.

 

Drar du til Wroclaw med barn, er dyreparken et sted å besøke. Parken ligger vakkert til, i nærheten av Den japanske hagen og Centennial Hall.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.