Severdigheter

Et populært landemerke i Tirana er nasjonalhelten Skanderbeg som sitter på sin hest. Rytterstatuen står på Skanderbegplassen, som er den største plassen i Albanias hovedstad. Plassen ble oppkalt etter nasjonalhelten Skanderbeg i 1968, i forbindelse med 500-årsdagen for hans død.

"Muzeu Historikk Kombëtar" i Tirana er landets største museum. Det ble åpnet 28. oktober 1891 og størrelsen er på 27.000 kvm. Av dette er 18.000 kvm tilgjengelige for utstillinger. Mosaikk-veggmaleriet som pryder museets fasade, viser stolte og seirende albanere fra den illyriske tidsperioden og fram til andre verdenskrig.

Sheshi Nëne Tereza (Mor Teresa’s plass) er et av de mest populære landemerkene i Tirana. Det er det nest størst torget i Tirana, og ligger i området ved Universitetet. Stedet er oppkalt etter den fantastiske kvinnen Agnes Gonxha Bojaxhiu, kjent som Mor Teresa.

Parku Rinia er den største parken i Tirana. Et populært sted å besøke, med grøntområder og vakre fontener, badeland, en "underjordisk" bowlinghall, restauranter, kafé og terrasser.

Denne spesielle bygningen ble åpnet i 1988. Bygningen var bygget som et museum, for å ære den tidligere albanske kommunist-diktatoren Enver Hoxha, og designet av hans datter Pranvera.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.