Severdigheter – utflukter

På den store markedsplassen i Krakow ligger den vakre Maria-kirken (St.Mary-kirken.). Det er en av de store attraksjonene i Krakow, og er en populær severdighet. Et tur opp i tårnet, for å se på den kjempestore klokka og å nyte utsikten over byen, er vel verdt et besøk.

På den store  Markedsplassen (Rynek Glowny), finnes det mest kjente symbolet på Krakow; Kleshallen med den vanskelige navnet Sukiennice. Her stikker alle turister innom, for å få med seg en suvenir og litt middelalder-atmosfære. Krakows Nasjonalmuseum holder til i andre etasje.

På Wawel-høyden sørvest i gamlebyen ligger det storslåtte kongelige slott, en gang sete for de polske konger.  Ved siden av slottet ligger katedralen fra det 14. århundre, hvor de kongelige ble begravet. Drar du til Krakow, må du få med deg en tur hit.

Auschwitz og Birkenau er to av flere konsentrasjonsleirer. De burde aldri eksistert, men er viktige å oppsøke for aldri å glemme. 

Saltgruvene i Wieliczka er en av verdens eldste og mest kjente saltgruver. Den befinner seg i byen Wieliczka, litt utenfor Krakow, og har vært i drift i over 700 år. Den nevnes ofte som et av verdens uskrevne underverker.

Distriktet, som nå er kjent som "Kazimierz" eller Jødekvartalet, var opprinnelig en selvstendig by. Her er museer, kirker og synagoger og Den gamle jødiske kirkegården. Stedet er nå en livlig bydel, med barer og kaféer, og stedet for å handle antiviteter. 

Denne bysightseeingen som går både til fots og med buss, er noe man absolutt bør være med på. Den gjør deg kjent over det meste av gamlebyen, og er utrolig interessant. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.