Sofia

Bulgarias største by med ca. 1.2 mill. innbyggere, og landets hovedstad fra 1879. Sofia er en by fylt med inntrykk, og at byens største attraksjoner ligger så samlet at man kan rusle mellom dem, er et stort pluss for turistene. I de gamle bydelene kan man vandre rundt i hyggelige markeder i stort menneskemylder…

Les mer om byen  

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg – med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

Sofia er en by fylt med inntrykk, og at byens største attraksjoner ligger så samlet at man kan rusle mellom dem, er et stort pluss. De historiske monumentene er godt bevart og gir et interessant dykk i en bulgarsk historie og kultur.

Hotell

Hotellet ligger midt i hjertet av Sofia, og er byens landemerke. Utsikt til Alexander Nevskij-katedralens gull og grønne kupler. Ligger i Narodno Sabranie Square og har sentral beliggenhet i byen. Bare 10 kilometer, eller en 20-minutters kjøretur, fra Sofia International Airport.

Hotellet ligger sentralt, med gangavstand til flere av  hoved-turistattraksjonene; fra den sentrale markedshallen i Sofia og Banya Basha-moskeen, til de offentlige mineralbadet. Kun 50 meter fra Metro-stasjon.

Hotellet ligger ideelt plassert i selve hjertet av Sofia, på den berømte Vitosha boulevard, som er et landemerke i byen. Central Park ligger bare noen skritt fra kulturpalasset, det største konferansesenteret på Balkan. Her holdes en rekke internasjonale arrangementer og festivaler, handel expos og messer hele året rundt.

Hotellet har en førsteklasses beliggenhet midt i hjertet av Sofia, med kort avstand til det meste. Rett ved Mineral-badet, hoved-handlegaten og mange kjente severdigheter. Perfekt både for fritids- og forretnings-reisende. 

Severdigheter Se flere severdigheter

Alexander Nevsky-katedralen er en av verdens største ortodokse kirker. Den er godt bevart og gir et interessant dykk inn i bulgarsk  historie og kultur.

Ivan Vazov National Teater er Bulgarias største og eldste teater, men også det som skiller seg mest ut som det mest imponerende teateret i landet.

Gjemt bort på en gårdsplass av formannskapet og vakre Sheraton Hotel, blant restene av den gamle byen Serdica, stiger den berømte romerske Rotunda, en murbygning som er forvandlet til dagens St. Georgs kirke.

Det nasjonale kulturpalasset (på bulgarsk forkortet NDK) er det største multifunksjonelle kongress-, konferanse- og utstillingssenteret i Sørøst-Europa.

Dette galleriet er det eneste i sitt slag på Balkan. Galleriet er unikt med sine spesielle samlinger; kunst fra fjerne land, eksotiske stammer og nasjoner.

Nasjonalbiblioteket er det største største biblioteket i landet, og det eldste kulturinstituttet etter frigjøringen av Bulgaria. Den nåværende bygningen er et av landemerkene i Sofia og monumentet av de hellige brødrene Kyrillos og Methodios, er en uadskillelig del av biblioteket.

Det Nasjonal-historiske Museum i Sofia er Bulgarias største museum. I dag inneholder det 650.000 gjenstander, knyttet til arkeologi, kunst, historie og etnografi, selv om bare 10% av dette er permanent utstilt.

Fakta om Bulgaria/Sofia:

Valuta: Bulgarske lev (BGN)

Nasjonaldag: 3. mars

Tidsforskjell fra Norge: + 1 time

Hva skjer i Sofia?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.