St. Olavs-kirken og spiret

Gjør et besøk, og klatre til toppen av Tallinns ikonisk, gotiske kirke, en gang den høyeste bygningen i verden. Kirken er oppkalt etter Olav den hellige.

Det var en gang, fra 1549 – 1625, for å være helt presis, at St. Olavskirken i Tallinn var den høyeste bygningen i verden. Med sitt gigantiske 159 meter høye spir, er kirken blitt  byens landemerke og en veiviser for skip som nærmet seg. (Det viste seg at den også var en effektiv lynavleder,da lynet har truffet spiret gjentatte ganger, og strukturen har brent helt ned tre ganger.)

I dag er spiret mindre, 124 meter, men rager ennå over de fleste av Tallinns bygninger og er fortsatt et viktig symbol for byen. Fra april til oktober, kan besøkende klatre til toppen av spiret, og nyte den storslåtte og svimlende utsikten over gamlebyen, Toompea-høyden og havneområdet.

Det er en del legender rundt kirkens historie og navn. Selve kirken dateres tilbake til slutten av 1200-tallet, men dagens interiør er fra 1840-tallet. Det antas at det rundt 1267 har vært gudstjeneste i kirken for en gruppe skandinaviske kjøpmenn som bosatte seg i området. Ulike legender sier at kirken fikk sitt navn fra enten en kjempe, eller den mystiske fremmede som bygde den, men den var faktisk dedikert til kong Olav II i Norge, vår norske konge Olav den hellige.

Sin nåværende form og størrelse ble satt i det 16. århundre. Inne i kirken er høye, hvelvede tak og et historisk interiørdesign, som kan dateres til den tiden den ble gjenoppbygd etter en brann i 1830.

 

Åpningstider 01.04. – 30.06. og 01.09.-31.10.
Kirken er åpen hver dag mellom kl. 10:00 og 18:00.

Åpningstider 01.07. – 31.08.
Hver dag mellom kl. 10:00 – 20:00.

Gudstjenester i kirken søndager kl. 10:00 og 24:00.

 

 

Fakta om Estland-Tallinn:

Valuta: Euro  (EUR)

Nasjonaldag: 24. februar (Uavhengighetsdagen)

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Tallinn?

  • Julemarked i Tallinn

Været i verden:

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Tallinn.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.