Sveaborg

Kun en kort ferjetur fra Helsinki ligger historiske Sveaborg. Anlegget er et av verdens største kystfort, og er kalt Nordens Gibraltar. Anlegget omfatter flere øyer i innseilingen til Helsinki. I dag bor det i underkant av ca. 1.000 personer i den historiske bygningsmassen, og de har blant annet en egen barneskole. 

Sveaborgs festning kom på UNESCOs verdensarvliste, som et unikt minnesmerke for militærarkitektur. Forsvaret av tre land; Sverige, Russland og Finnland, gir festningen en helt spesiell historisk betydning. Dessuten er festningen spesiell på grunn av at den er bebodd og godt vedlikeholdt. Verdensarvområdet omfatter syv øyer.

Anlegget er et museum, og den finske sjøkrigsskolen er stasjonert på Sveaborg.

Etter et opphold på borgen og museumet, og kanskje en liten konsert i den vakre, hvite kirken, er det flere plasser hvor en kan få seg en matbit. Sveaborgs mange restauranter og kafeer, med sine koselig terrasser, er et flott rastested på sommmeren.

Her kan en velge mellom små, idylliske kafeer og lunch-steder, til gourmet-restauranter. Noen har også åpent på vinteren. Festningen har også et eget bryggeri.

Åpningstider besøkssenter og museer: 
Hver dag fra kl. 10:00 – 18:00.
Kaféer og restauranter har ulike åpningstider. Kaféene åpner rundt 10-12:00 og holder åpent til 18-21:00. Pizzeria 12:00-20:00.  Restaurantene åpner kl. 12:00 (17:00) og holder oppe til 22:00 (24:00).

Fakta om Finnland/Helsinki:

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 6. desember

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Helsinki?

  • "Art as an Attitue" – Sigurd Frosterus – kunstutstilling
    2. okt. 2015 – 24. juni 2016

Været i verden:

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Helsinki!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.