Tempelkirken – fjellkirken Temppeliankio

Kirken med den fantastiske akustikken er bygd inn i et fjell. Det er en av de mest populære arkitektoniske attraksjoner i Helsinki. På sommeren holdes av og til klassiske konserter her.

Den er kjent som "rocke"-kirken, men ikke bli villedet som mange turister har blitt, for det er ikke Finlands svar på et gospelkor, men det er faktisk en kirke som er bygget inn i en stein. Den ble åpnet i 1969, og er tegnet av de finske brødrene Suomalainen.

De første planene om en en kirke på stedet ble lansert allerede på 1930-tallet. Det var utlyst en arkitektkonkurranse om bygget, som ble vunnet av J. S. Sirén. Så kom krigen og forstyrret planene, og det ble utlyst en ny konkurranse i 1961, hvor brødrene Suomalainen vant. Byggearbeidene ble påbegynt i 1968, og kirken ble innviet i september 1969.

Idéen var å utnytte en tomt som ikke var brukende til noe, og samtidig bevare tomtens opprinnelige form. Derfor ble kirken hugget ut inne i fjellet, slik at den nederste delen er et fjell, og den øverste delen er grovt tilhoggede steinblokker. Lyset kommer inn igjennom takvinduene. På grunn av de ubehandlede fjellveggene er det super akustikk i salen, og derfor er det et populært konsertlokale. Kirkens "altertavle" en en revne i fjellveggen. Taket stikker opp over Tempelfjellet. Interiøret er også formgitt av arkitektene. Kirken har ingen kirkeklokke, men bruker elektronikk til dette formålet.

Er du i Helsinki , føl deg fri til å gå inn å se deg omkring. Denne spesielle kirken er verdt et besøk.

Fakta om Finnland/Helsinki:

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 6. desember

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Helsinki?

  • "Art as an Attitue" – Sigurd Frosterus – kunstutstilling
    2. okt. 2015 – 24. juni 2016

Været i verden:

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Helsinki!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.