Trakai borgen

Ca. 27 km utenfor byen, i innsjøen Galve, ligger en av Litauens fineste attraksjoner; den flotte, gotiske Trakai-borgen eller slottet, som det også kalles. Denne var sete for storfyrsten i det 14. årshundre, og ligger vakkert til ute i selve innsjøen. Hit fører to lange trebroer over til festningen med tårn, vindelbroer og et spennende, historisk museum.

Trakai-borgen var engang sommerresidensen til storhertugen av Litauen. Slottet er et av landets største turistattraksjoner, og er et populært sted for utendørs kulturarrangementer, samt konferanser, mottakelser og insentiver. I de store hallene "Hall" og "Minor Hall", holdes gallamiddager på stedet som engang huset den kongelige tronen.

Vilnius har Øst-Europas største middelalderbebyggelse, med over 1500 bygninger med renessanse-, barokk- og gotisk arkitektur. 

Her ligger også den gamle byen Trakai, som er svært populært sted å reise til, litt vest for Vilnius mellom åser, skoger og innsjøer. Byen er berømt for det maleriske landskapet og  selvfølgeligTrakai borgen. Stedet var et viktig militært og politisk sentrum, ved den litauiske statsdannelse, og hovedkvarteret til den litauiske storhertugen, og den gang hovedstaden i Litauen.

Dagens Trakai tilbyr et avbrekk fra et hektisk byliv, og her kan en ta turer i det vakre området eller nyte en yacht-tur på en av de mange vannene.

Trakai er også kjent for karaimes – et folk som snakker tyrkisk – og som har bodd der siden 14-tallet og har bevart sine tradisjoner. Kenesa – en karaimesk helligdom og husene deres, har overlevd i Trakai. En av de nasjonale rettene (den mest populære er "kybyn" – en liten deig fylt med kjøttdeig) fra denne etniske befolkningsgruppen kan smakes på  restaurant "Karaime".

De som ønsker å beundre utsikten og omgivelsene, er anbefalt å ta en spasertur langs stiene Aukstadvaris og Varnikai Botanisk Zoologiske reservat. (En tur på 10,1 km.)

Åpningstider på Trakai-borgen:

Oktober – april:
Mandag – fredag, fra kl. 08:00 – 17:00
Lørdag og søndag, fra kl. 10:00 – 17:00

Mai – september:
Hele uken, fra kl. 09:00 – 18:00.

Stengt 1. januar, 16. februar (nasjonaldagen), 11. mai og i påsken 27. og 28. mars 2016.

 

Fakta om Litauen-Vilnius:

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 16. februar

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Vilnius?

  • Jul i Vilnius – julemarked

Været i verden:

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Vilnius!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.