Tyrkia

Tyrkia er et land med mye kultur og historie. Landet var vært under ionere, persere, makedonere og romere. Her er middelaldersk arkitektur blandet med moderne teknologi, med kristne kirker og islamske moskèer side om side. Her er badebyer og gamle, vakre byer med gresk og romerske ruiner. De varme kildene Pamukkale er et kjent turiststed, likedan det spennende landskapet rundt Kappadokia; med sine grottebyer som rommer verdens eldste fresko-malerier.

Hovedstaden er Ankara, men Istanbul er den eneste byen i verden som ligger i to verdensdeler. Istanbul har ca. 13 millioner innbyggere og en historie som strekker seg ca. 2700 år tilbake.

Norske statsborgere trenger ikke visum til Tyrkia f.o.m. 02.03.2020.

F.o.m. 15. mars 2021 vil det være obligatorisk å registrere seg før ankomst til Tyrkia for alle som ikke er tyrkiske borgere eller som ikke har gyldig oppholdstillatelse. Registreringen må skje tidligst 72 timer i forveien.

(Se reglene under mer info.)

For andre statsborgere kreves visum. Mer info.

Istanbul er Europas mest eksotiske storby, en by som befinner seg i to kontinenter;  både i Europa og i Asia. En smeltedigel av kultur og historie. Byen hvor øst møter vest, gammelt møter nytt, kultur møter kaos. Istanbul vil forbløffe deg. Byen kan sammenlignes med både London, Paris og Kairo på en gang, men koster mye mindre og vil garantert gi deg en opplevelse du ikke finner i noen annen europeisk eller asiatisk storby.

Norske statsborgere trenger ikke visum til Tyrkia f.o.m. 02.03.2020.

F.o.m. 15. mars 2021 vil det være obligatorisk å registrere seg før ankomst til Tyrkia for alle som ikke er tyrkiske borgere eller som har gyldig oppholdstillatelse. Registreringen må skje tidligst 72 timer i forveien. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.