Vilnius

Vilnius, hovedstaden i Litauen, blir stadig vakrere og vakrere, etter hvert som de mange praktfulle bygningene i den sjarmerende gamlebyen blir tatt hånd om og renovert/restaurert. Gjestfriheten og atmosfæren er fantastisk. Du føler deg raskt velkommen, og byens innbyggere hjelper deg gjerne med å finne frem og forteller om sin historiske by.

Les mer om byen  

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg – med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

En sjarmerende, liten by, som du fint kan ta deg rundt til fots. Med f.eks. Norwegian fra Oslo kommer du greit til Vilnius, og blir møtt med gjestfrihet og god atmosfære… 

NYE DATOER 2022!!

Bli med på denne begivenhetsrike reisen i klassiske Baltikum, hvor du opplever hovedstedene Vilnius, Riga og Tallinn og en rekke av de største severdighetene på bussreisen gjennom landene. Utreise på lørdager i 2020! 

Hoteller Se alle hoteller

Perfekt beliggenhet ved rådhusplassen i gamlebyen, med kort vei til alle de sentrale severdighetene.

4-stjerners hotellet Amberton ligger i sentrum av Vilnius, på domkirkeplassen, med de mest kjente og viktigste områder av byen like "rundt hjørnet". Nasjonalmuseet – palasset til storhertugen av Litauen, Gediminas tårnet, gamlebyen (begynnelsen av Pilies gate), Presidentpalasset og  Gediminas Avenue.

Meget godt 4-stjerners hotell med super beliggenhet i gamlebyen,- ved en stille plass rett bak presidentpalasset. Kort gangavstand til Arkikatedros-plassen med Katedralen, samt til de fleste andre sentrale severdighetene. 

Beliggenhet i rolig, bilfritt område ved siden av hotell Reval Lietuva og shopping-senter. Hotellet ligger på motsatt side av elven Neris i forhold til gamlebyen, men kun ca. 15 minutters spasertur over Zaliasis-broen, forbi Operaen og frem til hovedgaten Gedimino prospekt. 

Severdigheter Alle severdigheter

Gediminas-tårnet er et kjent landemerke i Vilnius. Tårnet er en del av slotts-komplekset, Upper Castle, og ligger på toppen av Gediminas-åsen.

Palasset til storhertugene av Litauen – Palace of Grand Dukes of Litauen – ligger her i Vilnius. Det rekonstruerte palasset er i dag museum, og en multifunksjonell bygning, hvor det foregår konserter og arrangementer av forskjellige slag.

Den vakre kirken St. Anne i Vilnius, er en av Vilnius mest populære severdigheter og et flott symbol for byen, med sine imponerende tårn, vakre kunstverk, smijernsporter og utsmykninger.

Fakta om Litauen-Vilnius:

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 16. februar

Tidsforskjell fra Norge: +1 time

Hva skjer i Vilnius?

  • Jul i Vilnius – julemarked

Været i verden:

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Vilnius!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.