Warszawa

Det nye Warszawa – dager med opplevelser! Warszawa gir mersmak. Det er et sted å vende tilbake til: Vakkert, spennende og litt annerledes… Både gamlebyen Stare Miasto og Nowe Miasto ble bygget opp igjen i årene etter krigen og frem til 1970-årene og fremstår i dag slik den en gang så ut.

I gamlebyen finner man i dag også en lang rekke meget særpregede og gode restauranter, og en mengde interessante gallerier. De beste shoppingområdene finner du langs "Royal Route"/Nowy Swiat, i Ul. Swietokrzyska og Marszalkowska.

Les mer om byen  

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg – med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

Warszawa gir mersmak. Det er et sted å vende tilbake til: Vakkert, spennende og litt annerledes. Gamlebyens hjerte er Markedsplassen (Rynek Starego Miasta) med sine fargerike middelalderbygninger og mange uterestauranter…

NYE DATOER FOR 2022!

Bli med på en rundtur i Polen, hvor dere besøker landets vakreste byer; Warszawa, Krakow, Wroclaw og Gdansk, som er på "må se" listen til alle Polen-kjennere. Denne turen med buss går også innom Malbork i nord, hvor borganlegget til den tyske ridderordenen ligger, og også innom den spennende middelalderbyen Torun. Her får dere se flere at de skjulte skattene landet har å by på. 

Sentral beliggenhet, ca. 25 minutter til fots fra gamlebyen. Direkte bussforbindelse i samme retning. Nær Parlamentet og en rekke ambassader, inklusive Norges Ambassade.

Flott beliggenhet i sentrum, rett ved Saski-plassen. Kort avstand til handlegatene og ca. 10 minutters spasertur til gamlebyen.

Beliggenhet i sentrum, i handleområdet og nær sentralstasjonen og Kulturpalasset.
Ca. 30 minutters spasertur til gamlebyen.

Meget god beliggenhet i sentrum, nær Kulturpalasset og gangavstand til shoppingsentre. Ca. 25 minutters spasertur til gamlebyen.

 

Severdigheter – utflukter Se alle severdigheter

En by-sightseeing hvor dere besøker de mest kjente severdighetene i gamlebyen, er et must å få med seg, og kanskje helst så tidlig som mulig under oppholdet.

Lazienki-palasset er bygget på en kunstig øy, som deler vannet i to innsjøer, forbundet med to ioniske broer til resten av parken. Dette er den største og vakreste parken i Warszawa, og mange mener også den vakreste i hele Europa.

Gamlebyen i Warszawa er omkranset av deler av de gamle bymurene. Barbican er den eldste delen av festningsanlegget, og en viktig del av bymurene. Barbican er en rund konstruksjon, forsterket med fire forsvarstårn. I dag er stedet et populært "åsted" om sommeren, med kunstgallerier der kunstnere selger sine arbeider.

Ved Paradeplassen i sentrum av Warszawa, ligger et av byens mest kjente landemerker; Kultur- og vitenskaps-palasset. Dette er Polens høyeste bygning og den syvende høyeste i EU. Fra Utsiktsterrassen i 30. etasje, har du en kjempeutsikt over byen!

Den mest praktfulle bygningen i Krakowskie Przedmiescie gaten, er presidentpalasset. Det har siden 1993 vært den offisielle residenten til Polens president.

Etter et besøk på Chopin-museet i Warszawa har du kanskje lyst til å se Frederic Chopins fødested. Chopin-huset ligger i landsbyen Zelazowa Wola ligger ca. 1 1/2 times kjøretur fra Warszawa. 

Fakta om Polen-Warszawa

Valuta: Zloty (PLN)

Nasjonaldag: 3. mai

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Warszawa?

  • Julemarked Warszawa 
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.