Wien

Wien – i hjertet av Europa! Denne byen er musikkens by fremfor noen annen. Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet og sjarm. Wien er også kjent for å ha verdens beste kaker, og har et utall av kafeer. En fin start på en vandring i Wien er "på en kafe". Wien er Wien; traust, tradisjonell og trofast. Som sine kafeer…

Les mer om byen  

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg – med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

Unn deg noen dager i Wien. Denne byen er musikkens by fremfor noen annen. Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet og sjarm. Kombiner gjerne med Bratislava!

Hoteller Se alle hoteller

Beliggenhet i ambassade-strøket, rett sør for Kärtner Ring, Karlz platz og Stadtpark, nær Belvedere-parken og botaniske have. Og med kort avstand til sentrum med de luksuriøse handlegatene og Stephan-domen.

Vakker bygning i Jugend-stil, på hjørnet av den fasjonable gågaten Kärtner strasse og Führich gasse. Åpnet 1912. Perfekt beliggenhet i hjertet av Wien.

Fin beliggenhet ved Ring-strasse, nær det vakre gamle universitetet, Rådhuset, Burg-teateret og Parlamentet. En 15 minutters spasertur fra de luksuriøse shoppinggatene Graben og Kärtner strasse.

Beliggenhet nær Belvedere slott og andre historiske og berømte severdigheter, og kun 10 minutters spasertur til sentrum.

Severdigheter Se alle severdigheter

En stor severdighet er det praktfulle slottet Schönbrunn, et av Europas mest imponerende barokkpalass. Her er en fortryllende park, Palme-huset med sine tre paviljoner er en fantastisk hage med tropiske planter, Labyrinten, Gloriette og Schönnbrunn Zoo. Noe for hele familien, og det er lurt å beregne god tid.

St. Stephan-katedralen eller Stefansdomen er symbolet på Wien, og et "must" for alle som besøker byen! Byggingen av domen startet i det 12. århundre. I dag er det en av de mest viktigste gotiske strukturene i Østerrike.

Hofburg Palasset er en bare "må-se"-plass når du besøker Wien. Opprinnelig var Hofburg-palasset et befestet slott fra 13. århundre. Her er keiser-familiens leiligheter med Sisi-museet, den keiserlige vinkjelleren dekker tre etasjer, det keiserlige skattkammeret  og sølv-kolleksjonen med over 7000 varer. 

Den vakre parken Belvedere, like utenfor byen, er verdt et besøk. Stedet minner om Slottet i Versailles, og parken er formet på fransk vis, med gruslagte stier og vannspeil, omgitt av hekker. Det er kanskje ikke så rart at det ble slik, da han som var ansvarlig for hagen tidligere hadde jobbet nettopp i Versailles.

En fornøyelsespark for mange, sted for nostalgiske drømmer for noen, en  oase av grøntområder for nesten alle – og det store pariserhjulet, en av Wiens mest kjente symboler. Prater-parken er åpen fra mars til oktober, men det verdensberømte, store pariserhjulet og noen få andre attraksjoner, er åpent hele året.

Faktra om Østerrike-Wien:

Valuta: Euro (EUR)

Nasjonaldag: 26. oktober

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Wien?

Været i verden:

Sjekk yr.no for å se hvordan været er i Wien!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.