Wroclaw

Du vil uten tvil oppleve Wroclaw som en vakker og levende kulturby, og ikke utventet er byen kåret til Europeisk kulturhovedstad i 2016! Wroclaw  (uttales tilnærmet: "vrådslav") er Polens fjerde største by, med ca 650.000 innbyggere. Andelen studenter er ca. 135.000, og det setter jo et spesielt positivt preg på byen, – ikke minst når det gjelder utvalget av antall kaféer, restauranter, øvrige utesteder og natteliv.

I tillegg så har byen også et godt og interessant utvalg av et stort antall forskjellige konditorier, brasserier, øl-stuer, tapas- og shushi-steder, – i tillegg til pizzeriaer og burger-barer,- og selvfølgelig en rekke meget bra restauranter. Og i sommer-halvåret vil du finne "hele" den store markedsplassen Rynek omgjort til utendørs-kafeer.

Les mer om byen  

Send forespørsel!

Send en forespørsel og vi skreddersyr din reise når det passer deg – med hotelpakke eller kun fly!

Reiseforslag

Anlagt på 12 øyer, omgitt av elven Odra og idylliske kanaler, ruver Wroclaw som en av Polens mest sjarmerende byer. Av noen kalt "Polens lille Venezia". Wroclaw er en "ung" by, takket være et stort og aktivt antall studenter (mer enn 135.000). Derfor har byen et godt og interessant utvalg av et stort antall forskjellige kafeer, konditorier, brasserier, øl-stuer, tapas- og shushi-steder.

NYE DATOER FOR 2020!

Bli med på en rundtur i Polen, hvor dere besøker landets vakreste byer; Warszawa, Krakow, Wroclaw og Gdansk, som er på "må se" listen til alle Polen-kjennere. Denne turen med buss går også innom Malbork i nord, hvor borganlegget til den tyske ridderordenen ligger, og også innom den spennende middelalderbyen Torun. Her får dere se flere at de skjulte skattene landet har å by på. 

Hoteller

Hotellet ligger vakkert og stille til, i området Ostrow Tumski (katedral-øya), som er det eldste bosettingsområdet i byen, mer enn 1000 år gammelt. Området er nesten helt bilfritt. Hotellet ligger rett ved byens botaniske hage, og nær den vakre Jana Chrzciciela-katedralen (Døperen Johannes-katedralen) og erkebispegården. 

Beliggenhet vegg-i-vegg med det moderne kjøpesenteret Galleria Dominkanska, rett ved gamlebyen.

Fin beliggenhet på en av øyene i Odra, nær broen Tumski som fører over til Ostrow Tumski (katedral-øya). Flott utsikt mot øyene Ostrow Tumski og gamlebyen. 5 minutters spasertur til gamlebyen.

Severdigheter Se flere severdigheter

En spesiell attraksjoner det å komme hit under tidlig vår, når de japanske kirsebær- og mandel-trærne står i full blomst!

I Wroclaw i Polen bruker de dverger som "guider"! Du finner dem overalt hvor du går, bak en lyktestolpe, ved en trapp eller midt ute på en plass. 

Denne enorme hallen er i dag blant de byggverk i Polen som står på UNESCO’s verdensarvliste siden 2006. Her blir det arrangert utstillinger og mange typer aktiviteter, fra sport og moro for barn, til drive-in sommerkino og matmesser.

Fakta om Polen-Wroclaw

Valuta: Zloty (PLN)

Nasjonaldag: 3. mai

Tidsforskjell fra Norge: Ingen

Hva skjer i Wroclaw?

  • Julemarked i Wroclaw 
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.